xcounter
#

Україна буде експортувати авіаційні ракети Р-27: конкуренти затихли

30700
Україна буде експортувати авіаційні ракети Р-27: конкуренти затихли

Нині можна поставити під сумнів заяви конкурентів про те, що Україна нібито не може створювати ракети Р-27 самостійно

Україна знайшла покупця на авіаційні ракети "повітря-повітря" Р-27 після спаду експорту цієї продукції протягом останніх років.

Як розповіли Defense Express представники ДП "СЗТФ "Прогрес", цим покупцем має стати Індонезія – військові цієї країни зацікавлені в закупівлі ракет Р-27 для винищувачів Су-27 та Су-30 власних ВПС.

Читайте також: Гіперзвук зачекає: Франція випробовує оновлену надзукову ракету ASMP-A
Авіаційні ракети Р-27
Лінійка авіаційних ракет Р-27

Поява нового покупця на авіаційні ракети Р-27 ставить під сумнів заяви конкурентів про те, що Україна не може створювати цю продукцію самостійно.

Ба більше, сьогодні Україна дійсно здатна власними зусиллями виготовляти всі складові авіаційної ракети Р-27 – від головки самонаведення до твердопаливного двигуна. Детальніше про це незабаром читайте на сторінках Defense Express.

Водночас українські ракети – не єдина українська зброя, що зацікавила військових Індонезії. Так, ця країна також планує надати перевагу українським РЛС 90К6Е та протикорабельному комплексу "Нептун".

Довідково

Ракета Р-27 класу "повітря-повітря" середньої дальності забезпечує перехоплення і знищення пілотованих та безпілотних літаків, а також крилатих ракет в дальньому та ближньому маневровому повітряному бою. Призначена для озброєння літаків МіГ та Су.

Р-27 авіаційна ракета
Ракета Р-27 має модульну конструкцію

Ракета має модульну конструкцію. Вона складається з трьох модулів: апаратної частини з ГСН, бойової частини та твердопаливного двигуна.

Читайте також: ​У РФ розписались у безпорадності власних ЗРК проти сучасних БПЛА та ракет після полігонних випробувань