xcounter
#

Готовий воювати у будь-якій точці світу: танк Abrams M1A2 SEPv3 завершив випробування "холодом"

3306
Основний бойовий танк Abrams M1A2 SEPv3
Основний бойовий танк Abrams M1A2 SEPv3

Американський танк M1A2 SEPv3 готовий до бойових дій у спеку та в холод

Основний бойовий танк Армії США Abrams M1A2 SEPv3 цієї зими завершив випробування у холодних погодних умовах у Центрі випробувань холодних регіонів армії США (CRTC).

Таким чином, американські військові переконалися, що Abrams M1A2 SEP v3 може належним чином функціонувати за будь-яких погодних умов і готовий до служби у будь-якій точці світу.

Читайте також: ​Один замість чотирьох: новий універсальний снаряд M1147 для Abrams пішов у серію (відео)
M1A2 SEPv3
Основний бойовий танк M1A2

Випробування у CRTC розпочалися у січні 2020 році. Відтоді танк проїхав понад 3200 км (2000 миль) у суворих умовах протягом трьох сезонів субарктичної погоди, здійснив сотні пострілів на точність в умовах сильного холоду, а також пройшов випробування допоміжного енергоблока та багатьох інших підсистем.

Попри те, що Abrams M1A2 SEPv3 пройшов всебічні випробування у випробувальному центрі Юма, випробування на Алясці виявили деякі збої у роботі машини за мінусових температур.

"Поки ми стріляли з основної зброї, ми зіштовхнулися з системною проблемою, через яку ми не могли стріляти, – йдеться у повідомленні. – Після доволі серйозного процесу усунення несправностей ми змогли все довести до ладу. Ми також змогли запобігти розгортанню танків, нездатних виконувати завдання, і згодом усунули несправності в усіх машинах, а згодом провели додаткові випробування".

Разом з тим, щоб провести випробування за максимально низьких температур, стрільба зі зброї часто проводилася рано вранці.

Отже, США продовжують готуватися до бойових дій в Арктиці. Так, з останніх новин стало відомо, що британська BAE Systems поставить США всюдихід для воєнних дій в Арктиці.

BvS10
Пентагон готується до військового протистояння із РФ в Арктичному регіоні

Вибір американських військових упав на машину BvS10, котра стоїть на озброєнні британської морської піхоти ще з 2005 року

Читайте також: Тайвань хоче купити в США 108 танків Abrams: вони будуть найдорожчими у світі