xcounter
#

Британська BAE Systems поставить США всюдихід для воєнних дій в Арктиці

1556
Пентагон готується до військового протистояння із РФ в Арктичному регіоні
Пентагон готується до військового протистояння із РФ в Арктичному регіоні

Вибір американських військових упав на машину BvS10, котра стоїть на озброєнні британської морської піхоти ще з 2005 року

Армія США починає свою підготовку і оснащення бойових бригад для служби в Арктичному регіоні.

Для цього американські військові зокрема запустили програму All-Terrain Vehicle (CATV) по вибору арктичного всюдиходу, і навіть уклали за цією програмою першу угоду.

Читайте також: ​General Dynamics та MBDA створюють винищувач танків Overwatch з далекобійними ракетами
Свої військові арктичні всюдиходи США списало та припинило виробляти одразу після завершення "Холодної війни"

Як пише портал UK Defence Journal, Армія США уклала із британською корпорацією BAE Systems контракт на поставку двох всюдиходів BvS10. Ці машини виробляються на потужностях шведського філіалу BAE Systems і стоять на озброєнні морської піхоти Великої Британії ще з 2005 року.

Найбільше машин BvS10 має армія Швеції - близько 150 одиниць

Більше деталей щодо цієї угоди видання не розкриває. Відповідно, лишається невідомим, коли саме Армія США отримає свої замовлені BvS10, скільки триватимуть випробування, і головне – коли ж почнуться серійні поставки за програмою CATV.

Американські морпіхи уже мають практику дій із використанням всюдиходів BvS10

Втім, у відкритому доступі є тактико-технічні характеристики машини BvS10.

Відомо, що ця машина може брати до шести тонн корисного навантаження, має достатній захист проти підриву на протитанкових мінах, придатна для розміщення апаратури систем зв’язку чи радіоелектронної боротьби, і також має вузли для кріплення кулеметів калібром 5,56 мм та 12,7 мм, автоматичних гранатометів калібром 40 мм.

Машина BvS10 у варіанті платформи для ЗРК малої дальності

Очевидно, що Армія США хоче переграти РФ під час воєнного протистояння в Арктиці за "правилами гри", якими користуються самі росіяни.

Як раніше розповідав Defence Express, для бойових дій в Арктичному регіоні РФ уже адаптувала цивільний всюдихід ДТ-30ПМ, на шасі якого вже було поставлено "арктичні" версії комплексів протиповітряної оборони "Тор-М2ДТ" та "Панцирь – СМ". Тепер же Міноборони РФ хоче поставити на ДТ-30ПМ і реактивну систему залпового вогню "Торнадо-Г".

"Арктичний" комплекс "Тор-М2ДТ"
Читайте також: Бойовий "карлсон" з моторчиком: у Нідерландах вперше залучили спецназ з реактивними ранцями (відео)