xcounter
#

Бойовий "карлсон" з моторчиком: у Нідерландах вперше залучили спецназ з реактивними ранцями (відео)

На навчаннях морського спецназу Нідерландів
На навчаннях морського спецназу Нідерландів
2248

У Нідерландах на навчаннях морського спецназу вперше застосували гравітаційний реактивний костюм, щоб потрапити на судно, захоплене умовним противником

Під час навчань пілот злетів зі швидкохідного катеру і по повітрю опустився на борт торгового судна, захопленого зловмисниками. У польоті "реактивна людина" випередила вертоліт і штурмовий човен.

Випробування продемонстрували, що пристрій може застосовуватися у відкритому морі, і пілот може з відносною легкістю сідати і злітати з катерів і малих суден.

Читайте також: Реактивний Ікар: як британець зробив і літає в унікальному костюмі (фото та відео)

Реактивний костюм, який використовували під час навчань, складається з ранця з паливом, двох пар реактивних двигунів, які кріпляться на руки, і ще двох спарених двигунів, що кріпляться на пристрої на спині. Увесь комплект важить 88 кг.

Реактивні персональні обладуки дозволяють літати протягом 5-10 хвилин, розганяючись до швидкості до 120 кілометрів на годину, хоча розробники заявляють і про більше.

Разом з тим, "бойова ефективність" такого "реактивного Карлсона" достатньо сумнівна, з огляду на те, що у нових обладунках він є достатньо гарною мішенню, у той час як сам пілот у гравітаційному реактивному костюмі застосовувати зброю не може. Ну, щонаймеше, поки що...

Гравітаціний реактивний костюм від Gravity Industries, що літає завдяки шести реактивним двигунам зі швидкістю 120 км/год. Комерційна версія.

Гравітаційний реактивний костюм розроблено компанією Gravity Industries. Засновник компнаії - британський винахідник Річард Браунінг (Richard Browning). Він створив компанію в 2017 році з мрією започаткувати абсолютно новий спосіб польоту для людини.

Gravity Industries
У костюмі від Gravity Industries можна відчути себе індивідуальним винищувачем. Здається, усього за $440 тисяч...

Після багатьох спроб і невдач, команді Gravity вдалося розробити повноцінний робочий реактивний літальний костюм. Відтоді Gravity Industries використовуює будь-яку можливість, аби прорекламувати свою екстремальну продукцію.

Читайте також: Перевірено війною: успішна тактика турецького БпЛА Bayraktar TB2, яку може застосувати Україна