xcounter
#

​General Dynamics та MBDA створюють винищувач танків Overwatch з далекобійними ракетами

Overwatch від ​General Dynamics та MBDA
Overwatch від ​General Dynamics та MBDA
5182

Overwatch буде побудований на базі БМП Ajax та оснащений ракетами Brimstone

Британський підрозділ General Dynamics об’єднав зусилля з європейським консорціумом MBDA у створенні нового винищувача танків Overwatch у рамках очікуваного замовлення з боку армії Великобританії.

Ця машина має доповнити можливості важких та розвідувальних ударних бригад, які оснащуються машинами на базі бойових машин Ajax, що постачаються General Dynamics. Саме тому у якості шасі було обрано саме ця бойова машина.

Читайте також: Олег Коростельов: Розраховуємо, що за рік ми вийдемо на випробування ударного БПЛА "Сокіл-300"

Точніше - її розвідувальна версія Ares, яка вже має всі необхідні системи для виявлення противника. Своєю чергою MBDA буде постачати ракети Brimstone.

Overwatch General Dynamics та MBDA
Overwatch від General Dynamics та MBDA

І хоча це ракета повітряного базування, її вже адаптували для пуску з землі.

"Рішення на основі MBDA Brimstone можуть бути легко інтегровані на машини Ares із використанням сучасної електронної архітектури та дозволяє швидко вводити та інтегрувати нові технології та можливості", - йдеться у повідомленні General Dynamics.

Слід зазначити, що можливості Brimstone більш ніж відповідають всім вимогам сучасного поля бою. По-перше, ракета має дві системи наведення - напівактивне лазерне та активне за допомоги власної радіолокаційної головки самонаведення. Це дозволяє здійснювати пуски у режимі "вистрілив-забув", зокрема і під час залпу, коли кожна ракета наводитися на власну ціль.

Brimstone
Brimstone від MBDA

По-друге, Brimstone має значну дальність стрільби. Її вертолітна версія може знищувати цілі на відстані до 40 км. Звісно, наземний варіант буде менш далекобійним, проте все одно дальність польоту буде становити декілька десятків кілометрів. На практиці це дозволить "працювати" по цілях поза межами прямої видимості, звісно, якщо за виявлення ворога буде відповідати БПЛА чи передовий навідник.

По-третє, Brimstone має невеликі габарити, її довжина складає 1,8 м, діаметр - 188 мм, а вага - 50 кг. Це дозволяє розмістити "пакет" з 8 ракет на наземній бойовій машині.

Читайте також: США розгортає у Німеччині перші протиповітряні комплекси IM-SHORAD