xcounter
#

"Повернути панування": у США хочуть почати підготовку бригад для служби в Арктиці

1430
Зокрема, збройні сили США не хочуть дати Кремлю "осідлати" Північний морський шлях
Зокрема, збройні сили США не хочуть дати Кремлю "осідлати" Північний морський шлях

Поки Кремль відправляє на бойове чергування в Арктиці частини з сумнівною боєздатністю, у США замислилися над тим, як повернути собі панування в цьому регіоні

Армія США планує розпочати підготовку і оснащення бойових бригад для служби в Арктичному регіоні.

Про це йдеться в арктичній стратегії під назвою "Повернення панування в Арктиці", в якій передбачено плани зі створення штабів з бойовими бригадами, спеціально навченими та оснащеними для домінування в арктичних умовах, а також для удосконалення індивідуальної та колективної підготовки сил для дій в регіоні.

Читайте також: РФ готується до війни в Арктиці: систему залпового вогню "Торнадо - Г" переставлять на гусениці
Армія США Stryker Арктика
Останнім часом все частіше згадується тема Арктики в контексті протистояння США та РФ

У плані йдеться про те, що Армія США також буде покращувати якість життя військових, цивільних осіб та родин, які живуть і працюють на об’єктах в Арктичному регіоні.

"Арктика – це можливість використати швидкість, діапазон та конвергенцію передових технологій, що створюються для багатодоменних операцій, щоб посилити наші можливості стримування в регіоні", – зазначив генерал Джеймс МакКонвілл, начальник штабу Армії США.

РФ США війна в Арктиці

У стратегії відмічають складні геополітичні відносини у регіоні, зокрема й нещодавно історія російських посягань на Північний морський шлях. Разом з тим, автори також відмічають зміни клімату як фактор, що ускладнить планування на найближче майбутнє.

"Екстремальні температури, значні періоди темноти та тривалість світлового дня, високі широти, сезонні складні ландшафти, що змінюються, а також погода визначають арктичні умови", – йдеться в стратегії.

Оприлюднення стратегії слідує за випуском аналогічних документів іншими видами збройних сил – й оголошення стратегії від військових загалом. Так, раніше в цьому році ВМС і Корпус морської піхоти опублікували свою власну арктичну стратегію, в якій йдеться, що США мають бути більш агресивними в регіоні через загрози з боку Росії та Китаю.

РФ Арктика ЗРК С-400
Тим часом РФ хоче посилити всі арктичні дивізіони Північного флоту ЗРК С-400
Читайте також: НАТО планує відбитись від Росії у Арктиці морськими роботами