xcounter
#

Тайвань хоче купити в США 108 танків Abrams: вони будуть найдорожчими у світі

2186
"Абрамси" потрібні Тайваню для заміни застарілих танків М48 та М60
"Абрамси" потрібні Тайваню для заміни застарілих танків М48 та М60

Зараз армія острівної республіки не має чим протистояти новітніми танкам "материкового" Китаю

Міністерство оборони Республіки Китай заявило бажання придбати в США 108 танків Abrams, котрі будуть модернізовані до рівня M1A2T, суть – удосконалення конструкції башти та системи захисту танка.

Вартість купівлі при цьому складе 1,3 мільярди доларів, або ж по 12,1 мільйона доларів за одиницю, пише портал Army Recognition. По суті, ці "Абрамси" для Тайваню стануть найдорожчими основними бойовими танками в світі.

Читайте також: Чому ймовірний конфлікт між Китаєм та Тайванем може мати глобальні наслідки
Досі звання найдорожчого в світі ОБТ мав індійський Arjun Mk-1A, що коштує майже 10 мільйонів доларів за одиницю

Поставки цих танків мають відбуватись за наступним графіком: по 18 одиниць у 2022 та 2023 роках, 28 одиниць у 2024 році, 30 одиниць у 2025 році та 14 одиниць у 2026 році.

Ці бойові машини надійдуть на озброєння 6 армійського корпусу збройних сил Республіки Китай, котрий дислокований на півночі Тайваню та охороняє основні адміністративні установи.

Танк К1 - південнокорейська копія М1 Abrams. Армія Південної Кореї має у своєму розпорядженні майже півтори тисячі таких бойових машин

Танки M1A2T Abrams стануть найбільш досконалими бойовими машинами в збройних силах Тайваню: зараз армія цієї острівної країни має на озброєнні лише танки М60 та М48, близько однієї тисячі одиниць, що уже нездатні протистояти сучасним танкам "материкового" Китаю.

Головні їх недоліки - гармати калібром лише 105 міліметрів, що нездатні уражати сучасну бронетехніку. І також суцільнокатана броня без додаткових засобів захисту.

Втім, армія острівної республіки готується відбивати можливий десант із "материкового" Китаю в тому числі і за допомогою застарілих М48 та М60. І схоже, ситуація не надто зміниться навіть після поставки сучасних "Абрамсів"
Читайте також: Бразилія обирає для своєї армії колісний танк: поляки пропонують Rosоmak, ракети - українські