xcounter
#

Друга спроба для ARRW: після невдалих перших випробувань гіперзвукова ракета має подолати всі проблеми

3484
Гіперзвукова крилата ракета AGM-183A ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon)
Гіперзвукова крилата ракета AGM-183A ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon)

У квітні цього року ВПС США провели перші випробування гіперзвукової ракети AGM-183A ARRW, під час яких вона так і не була запущена з бомбардувальника B-52

Військово-повітряні сили США планують провести другі льотні випробування гіперзвукової ракети AGM-183A вже в липні цього року.

Про це під час віртуальної конференції Інституту аерокосмічних досліджень заявив генерал Тімоті М. Рей, голова Air Force Global Strike Command.

Читайте також: Перший український прямотічний двигун для нових ракет: по дорозі до гіперзвукової швидкості
Бомбардувальник B-52 з гіперзвуковою ракетою AGM-183A ARRW Defense Express
Бомбардувальник B-52 з гіперзвуковою ракетою AGM-183A ARRW

За його словами, ВПС США зможуть подолати ті проблеми, які завадили ARRW здійснити випробувальний політ у квітні цього року.

Так, зазначається, що попри невдачу із запуском, це випробування надало військовим та розробникам необхідні дані для того, щоб наступний запуск ракети був вдалим.

Зрештою, у США розраховують на якнайшвидшу появу цієї ракети на озброєнні, оскільки "гіперзвук у поєднанні з бомбардувальниками", як стверджує генерал Рей, має надати ВПС США можливість вражати цілі ворога "набагато швидше, ніж наші противники хотіли б бачити", а також "помножує кількість та типи цілей, які ми можемо тримати під прицілом".

Витрати армії США на розвиток гіперзвукової зброї у 2015-2024 роках Defense Express
Цей графік демонструє витрати США на розвиток гіперзвукової зброї у 2015-2020-х роках, а також потенційні витрати у 2021-2024 роках. Детальніше – в матеріалі Defense Express

Зазначимо, що в бюджетному запиті ВПС США на 2022 рік фінансування на розвиток гіперзвукової зброї було збільшено з 386 млн доларів у 2021 році до 438 млн доларів – йдеться зокрема про ракети ARRW та HACM (Hypersonic Attack Cruise Missile).

B-52 бомбардувальник
Бомбардувальник B-52

Разом з тим, бомбардувальники B-52 вже практикують "процес наведення гіперзвукової зброї", зокрема такі експерименти проводилися на нещодавніх навчаннях Northern Edge 21.

Читайте також: "Кошмар для Китаю": в США розкрили дальність гіперзвукової ракети LRHW