xcounter
#

Для України німці відкриють центр обслуговування PzH 2000 у Польщі: ЗСУ вкрай активно використовують САУ

ЗСУ використовують PzH 2000 більш ніж ефективно
ЗСУ використовують PzH 2000 більш ніж ефективно
6601

Українські артилеристи значно перевищують норми Бундесверу у стрільбі з САУ PzH 2000

Німеччина планує відрити центр сервісного обслуговування PzH 2000 максимально близько до кордону з Україною - у Польщі. Це пов'язано з надвисокою інтенсивністю використання цих САУ, темп експлуатації яких значно перевищує норми Бундесверу, пише німецьке видання Spiegel.

Зазначається, що у німецькій армії середньодобова норма витрати снарядів на одну PzH 2000 становить 100 одиниць. Все що вище - вважається інтенсивною експлуатацією, а за наявною інформацією видання, у ЗСУ PzH 2000 працюють ледь не у режимі постійного вогню.

Читайте також: До України із Балкан прямує одразу батальйон "російських" Т-72А (відео)
PzH 2000

Також зазначається, що вогонь зазвичай ведеться на максимальну дальність, що передбачає більші навантаження на систему. За даними видання, окрім цілком логічного параметра зносу ствола, мова йде також і про механізм заряджання, який забезпечує "паспортну" довготривалу швидкострільність у 8 пострілів за хвилину.

З боку Defense Express нагадаємо, що офіційно PzH 2000 "приїхали" до ЗСУ місяць тому, але навіть при темпі стрільби у 100 снарядів на добу за "помірною" експлуатацією за нормами Бундесверу, це вже дає 3000 пострілів на кожній САУ.

PzH 2000

Враховуючі "значне перевищення" цієї норми, цілком зрозуміло, що ресурс, як мінімум, стволів на PzH 2000 вже добігає кінця. Аналогічна історія вже трапилась і з гаубицями M777, яким також почали активно замінювати стволи.

Варто також нагадати, що PzH 2000 це "цифрова" САУ, то ресурси вузлів та агрегатів вираховуються самостійно, а програмне забезпечення має функцію попередження. Тому Бундесвер без затримок швидко надав ЗСУ всі необхідні пакети запасних частин для вирішення проблем.

Також, з огляду на інформацію про відкриття сервісного центру поблизу України, скоріш за все питання обслуговування PzH 2000 в категорії "відновлювальний ремонт" буде проходити вже силам компанії виробника САУ - Krauss-Maffei Wegmann.

PzH 2000

А враховуючи те, що компанія отримала згоду на продаж 100 одиниць PzH 2000 Україні, цілком логічним є і розгортання відповідної інфраструктури. Як і її перенесення, при першій же можливості, цього центру вже на територію України.

Читайте також: ЗСУ вперше показали бойову роботу M270 по російським окупантам (відео)