xcounter
#

Німеччина погодила продаж Україні 100 САУ PzH 2000 за 1,7 млрд євро - ЗМІ

PzH 2000
PzH 2000
5262

Ціла сотня САУ PzH ​2000 посилить ЗСУ, питання лише у строках виконання контракту

Федеральний уряд Німеччини погодив продаж для України 100 одиниць сучасних самохідних артустановок PzH 2000. Мова йде про виробництво нових САУ у межах контракту на 1,7 млрд євро, тобто одна САУ PzH 2000 обійдеться у 17 млн євро.

Про це, повідомило німецьке видання Spiegel, яке зазначило, що надання цього дозволу компанії виробнику, Krauss-Maffei Wegmann, відбулось ще 13 липня. Тобто мова йде про виготовлення саме нових PzH 2000, а не передачу зі складу Бундесверу. Це рішення розглядалось з квітня, коли України надіслала запит на закупівлю саме цієї зброї.

Читайте також: Які ще об’єкти потрібно знищити, щоб рашисти у Херсоні були остаточно ізольовані

PzH 2000

Видання, маючи цю інформацію з власних джерел звернулось до неназваного представника Krauss-Maffei Wegmann та отримало підтвердження цієї інформації. Підкреслено, що виробництво цього озброєння "має розпочатися негайно". Але виробництво всієї сотні PzH 2000 розраховане на кілька років. Тобто мова йде, скоріше, довгострокове посилення української армії.

З боку Defense Express нагадаємо, що про готовність німецької оборонної промисловості виконати контракт саме на 100 PzH 2000 ще наприкінці червня озвучив вже екс-посол Україні в Німеччині Андрій Мельник. За його словами питання залежало виключно від уряду Німеччини, яке мало дати відповідний дозвіл. Тобто, можливо зробити обережне припущення, що контракт вже укладений.

PzH 2000

Також маємо зазначити, що технологічні цикли виробництва такого виду озброєння, як САУ цілком можуть складатися з 9-12 місяців. Більше того, обсяг виробництва зазвичай складає декілька десятків одиниць на рік. Як мінімум про це говорить виробничі можливості САУ Krab, півсотні яких Україна замовила у Польщі.

Водночас можливо, що німецький Krauss-Maffei Wegmann має більші потужності ніж Huta Stalowa Wola, і не виключено, що певна кількість PzH 2000 все ж таки може знаходитись на складі компанії.

PzH 2000

Маємо нагадати, що Україна вже є оператором PzH 2000, станом на кінець липня ЗСУ активно використовують 15 цих САУ, п'ять з яких були передані Нідерландами та десять - Німеччиною, двома партіями. До речі три з PzH 2000 прибули буквально на днях, ще три САУ очікуються.

Читайте також: Спеціально для нових протирадарних ракет ЗСУ рашисти почали стягувати новітні ЗРК "Бук-М2" (відео)