xcounter
#

Перші німецькі САУ PzH 2000 уже прибули на фронт для утилізації окупантів (фото)

20016
САУ PzH 2000 ведуть вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел
САУ PzH 2000 ведуть вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел

Наша держава хоче купити ще 100 таких САУ, але тут все – лише в руках офіційного Берліну

У відкритому доступі з’явились фото, які свідчать – на фронт прибув один із артилерійських підрозділів Збройних Сил України, озброєний самохідними артилерійськими установками Panzerhaubize 2000 калібру 155 мм німецького виробництва. І ці САУ уже використовуються для знищення російських окупантів. За поточними даними, артилерія ЗСУ зараз має 12 одиниць PzH 2000 – сім від Німеччини та п’ять від Нідерландів.

Федеральний уряд Німеччини уже заявив, що хоче "назбирати" для України ще шість PzH 2000, "в складчину" з Нідерландами та "ще однією країною-партнером". Якщо цей крок у німців вдасться, Збройні Сили України матимуть повноцінний дивізіон Panzerhaubize 2000 в 18 одиниць. Але тут сам Берлін зацікавлений в успіху такої акції, щоб утримати реноме німецької зброї. Особливо після того, як Литва демонстративно відмовилась купувати додаткову партію PzH 2000, і таким чином дипломатично "дала ляпаса" Шольцу за нерішучість в підтримці України.

Читайте також: ЗСУ вижимають максимум з французьких CAESAR та використовують найдалекобійніші снаряди з усіх можливих (фото)
САУ PzH 2000 ведуть вогонь, фото - Rheinmetall

Посол України в Німеччині Андрій Мельник в своєму інтерв’ю розповідав, що наша держава хоче купити одразу 100 самохідних артустановок PzH 2000, і що німецька промисловість сама виступила з пропозицією поставити такі САУ. Але угода поки не стартувала, бо своє "добро" досі не дав канцлер Німеччини Шольц.

Читайте також: Схоже HIMARS працюють 24/7: знищені склади боєприпасів, бази, штаби та пункти управління армії РФ (відео)