xcounter
#

Які ще об’єкти потрібно знищити, щоб рашисти у Херсоні були остаточно ізольовані

17063
Процес підготовки до стрільби M142 HIMARS, ілюстративне фото з відкритих джерел
Процес підготовки до стрільби M142 HIMARS, ілюстративне фото з відкритих джерел

Або ще раз про те, чому Україні потрібні від союзників ракети з дальністю стрільби до 300 км

Під час свого брифінгу сьогодні голова Миколаївської ОДА Віталій Кім заявив, що Збройні Сили України зараз активно готуються до контрнаступу на півдні нашої країни. Тому, дослівно "проводять попередні вогневі ураження військ ворога та його логістичних можливостей". "Це ми всі бачимо по влучанням по Антонівському мосту", сказав Кім.

У відкритому доступі уже також з’явилось підтвердження, що ЗСУ сьогодні поцілили також у залізничний Антонівський міст. І на перший погляд ситуація виглядає так, що рашисти уже втратили всі логістичні магістралі для своїх військ на "Херсонському плацдармі". Але, на жаль, у розпорядженні російських окупантів у Херсоні є ще "резервні канали логістики". І їх також буде потрібно знищити.

Читайте також: Рашисти використовують кораблі-"мішені" для "Нептунів", щоб приховати вивіз краденого зерна (фото)
Пуск ракети M142 HIMARS, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ми зібрали інформацію одразу з декількох джерел, і маємо наступну картину. За деякими даними, росіяни накопичили декілька збірних секцій понтонних переправ у районі Херсонського морського порту та біля автомобільного мосту через ріку Кошова. Ці об’єкти знаходяться в межах міста Херсон, тому – цілком досяжні для нашої артилерії та реактивних систем.

Херсонський морський порт, ілюстративне фото довоєнних часів

Схоже, що рашисти передбачали можливість ураження Антонівського залізничного моста, і також – можливість нових ударів із M142 HIMARS по складам боєприпасів на "Херсонському плацдармі". Тому ворог провів "розконцентрацію" свого БК.

Наприклад, за 100 км від Херсона знаходиться залізнична станція "Каланчак", на складах якої окупанти розмістили близько 20 вагонів боєприпасів (еквівалент – близько 8 тисяч снарядів калібру 152 мм). На станції "Брилівка" за 66 км від Херсону – близько 40 автомобілів із пальним та боєприпасами.

Рашисти вивантажують боєприпаси із критого вагона, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Очевидно, що ці матеріально-технічні ресурси росіяни накопичують саме для підтримки своїх військ на "Херсонському плацдармі", навіть якщо вказані залізничні станції знаходяться на лівому березі Дніпра.

Окрім всього іншого, ця обставина яскраво показує, для чого Україні потрібні від американських союзників ракети ATACAMS – не для гіпотетичних "ударів по території РФ", а для "ізоляції театру бойових дій", необхідної для успішного контрнаступу ЗСУ.

Читайте також: Коридор для експорту українського зерна сформований: Туреччина ввела у Чорне море фрегат, авіація НАТО у небі