xcounter
#

Коридор для експорту українського зерна сформований: Туреччина ввела у Чорне море фрегат, авіація НАТО у небі

13957
Фрегат класу Yavuz
Фрегат класу Yavuz

До РФ ніякої довіри немає й експорт українського зерна буде проходити під щільним контролем дій рашистів з боку НАТО

Почалась реалізація першої спроби розпочати експорт зерна з українських портів. Про це говорить початок роботи координаційного центру у Стамбулі де Україна, Туреччина, ООН будуть контролювати дії країни-терориста РФ.

Водночас довіри до рашистів, особливо після того, як РФ завдала удару по порту у Одесі одразу після досягнення угоди щодо розблокування, ні в кого немає. Можливо з цим пов'язано введення у Чорне море турецького фрегата TCG Yıldırım F243

Читайте також: Спеціально для нових протирадарних ракет ЗСУ рашисти почали стягувати новітні ЗРК "Бук-М2" (відео)

Цей корабель належить до класу Yavuz та був спроектований у Німеччині за типовим проектом MEKO 200, спущений на воду у 1988 році цей фрегат, після декількох модернізацій, продовжує нести службу. Головне озброєння корабля - 8 протикорабельних ракет RGM-84 Harpoon, у якості протиповітряної оборони - ЗРК RIM-7 Sea Sparrow з дальністю дії до 19 км. Також на кораблі може розміщуватись протичовновий вертоліт.

Також вже сформований морський коридор для вивезення зерна, який розповсюджений через автоматизовану систему інформування NAVTEX.

Варто зазначити, що зараз у Чорному морі, у західному районі акваторії проходять навчання Sea Breeze за участю 11 країн НАТО, початок яких "дивним чином" збігся з підписанням угоди щодо вільного експорту зерна.

Одночасно з тим поблизу румунсько-українського кордону діють, як мінімум два протичовнових літаки США: EP-3E Aries II Orion та найновіший P-8A Poseidon. Вони здатні виявляти не тільки надводні кораблі, але і підводні човни.

Тобто за діями РФ спостерігають значні сили, а фізичну охорону мають забезпечити вже надводні сили країн-членів НАТО, які "просто на навчаннях".

Читайте також: Нічна порція ударів по Антонівському мосту: який його стан зараз (відео)