xcounter
#

Спеціально для нових протирадарних ракет ЗСУ рашисти почали стягувати новітні ЗРК "Бук-М2" (відео)

7853
Пускова "Бук-М2", фото ілюстративне
Пускова "Бук-М2", фото ілюстративне

ЗРК "Бук-М2" армії РФ помічені у Мелітополі

У захопленому рашистами Мелітополі було помічено перекидання доволі рідкісних зенітних ракетних комплексів "Бук-М2", які є найновішою модернізацією цієї радянської системи.

Про те, що на відео саме "Бук-М2" говорить радіолокаційна станція 9С36, яка призначена для виявлення та підсвічування маловисотних цілей.

Читайте також: Армія України розширює плацдарм на правому березі Інгульця на північ від Херсону: звільнено Лозове та Андріївку

Більше того, цих станцій на відео дві, а стандартна кількість цих РЛС - одна на батарею. Нагадаємо, що "Бук-М2" в армії РФ почались з'являтися на рівні 2010-х років, орієнтовна кількість складає близько сотні ЗРК та стоїть лише на озброєнні чотирьох зенітних ракетних бригад: 297-ої та 61-ої центрального військово округу, 90-ої південного ВО та 5-ої західного ВО.

9С36
9С36

Враховуючи місце фільмування, то скоріш за все ці комплекси рашисти намагаються залучити для протидії фронтовій авіації Повітряних Сил України, яка діє на надмалих висотах. А також, можливо, у марній спробі перехопити ракети GMLRS для HIMARS, завдяки тому, що "Бук-М2" має швидшу реакцію дії.

Водночас саме такі об'єкти є ціллю для протирадарних ракет, які Україна має отримати у найближчому пакеті допомоги від США. З огляду на доступну інформацію, це спеціальна модернізація ракет GMLRS, які лише розробляються для американської армії корпорацією Northrop Grumman.

У будь-якому разі перекидання армією РФ "Буків" свідчить про значні проблеми у рашистів, як через планомірне знищення українським військом їхніх ЗРК, так і доволі дефіцитних оглядових радарів.

Читайте також: Нічна порція ударів по Антонівському мосту: який його стан зараз (відео)