xcounter
#

Армія України розширює плацдарм на правому березі Інгульця на північ від Херсону: звільнено Лозове та Андріївку

10514
Армія України розширює плацдарм на правому березі Інгульця на північ від Херсону: звільнено Лозове та Андріївку

Успішна операція стала можливою завдяки діям авіації Збройних Сил України

Збройні Сили України здійснили успішне розширення плацдарму у районі населених пунктів Андріївка, Лозове та Білогірка, які знаходяться на східному березі річки Інгулець у 70 км на північ від Херсону.

"Андріївку звільнено і остаточно зачищено від російських окупаційних військ. Як і Лозове, де наші війська кількома днями раніше надійно закріпили свої позиції!", - повідомило Оперативне командування "Південь".

Читайте також: ЗСУ знайшли простий спосіб, як збивати російські "чудо-дрони" "Ланцет" (фото)

Зазначається, що звільнення цих населених пунктів вдалось завдяки успішним діям штурмової авіації та вертольотів, які завдали удари по чотирьох опорним пунктам армії РФ.

Зазначимо, що цей наступ співпадає з рядом високоточних ударів по логістичних артеріях усього угрупування армії РФ на правобережжі. Мова йде не тільки про ураження Антонівського мосту, який вже виведений з ладу остаточно, але і про автомобільний міст у Новій Каховці через шлюз ГЕС, а також Дар'ївський міст через Інгулець.

Водночас ще поки зарано говорити про те, що цей напрям і є головним, а не тактичним маневром з метою відволікання на себе основних сил противника, який в умовах порушеної комунікації тримає ділянку розмірами, приблизно, 150 на 60 км.

Читайте також: Ворожий Ка-52 "вчинив акт доброї волі" та "вдарився" об рашистську ППО (відео)
ТЕГИ Війна