xcounter
#

Чи є у рашистів зброя, яку досі не застосували на полі бою, і що вона із себе представляє

80813
САУ "Коалиция-СВ" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів
САУ "Коалиция-СВ" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

Окупанти мають "в запасі" хіба що морально застарілі розробки, які досі не дійшли до етапу серійного виробництва

В інформаційний простір від одного з "рупорів" пішов вкид, що Кремль начебто готує "велику війну", і орки мають "в запасі" ще досі небачену новітню зброю, яку вони ще не застосовували на полі бою проти ЗСУ.

На такі речі можна відповідати й по суті – це лише "лякавка" від Кремля, що має посіяти зневіру та паніку серед українців, та примусити нашу країну до перемовин із РФ.

Читайте також: Рашисти знайшли як обійти санкції Заходу та збільшити імпорт комплектуючих для зброї мінімум на 10%

А можна й відповідати по формі – справді, росіяни ведуть роботи по деяким формально "новим" озброєнням для своїх сухопутних військ. Але роботи по цим системам почались ще задовго до початку повномасштабного вторгнення, тому ці "вундервафлі" уже морально застарілі. А так як до серійного виробництва ще далеко, взагалі не зрозуміло, чи вони з’являться на полі бою. Виклад почнемо із найбільш "розпіарених" зразків.

Рашистські Т-14 "Армата", грудень 2022 року, фото з відкритих джерел

Т-14 "Армата" і важка БМП Т-15

За довоєнними планами Кремля, серійне виробництво цих двох машин мало відбуватись в рамках єдиного замовлення Міноборони РФ. Саме тому в одному ряді тут й опинилась "Армата" та менш відома Т-15.

Актуальна інформація по ним виглядає так. Станом на середину листопада 2022 року начальник Головного управління бронетанкової і автомобільної техніки (ГАБТУ) Міноборони РФ генерал-майор Алєксандр Шестаков заявляв, що важка БМП Т-15 досі не пройшла державні випробування, які тепер заплановані на 2023 рік. Коли ця машина піде в серійне виробництво – невідомо. Тим більш, що армія РФ досі не спромоглась розробити хоч якусь концепцію застосування Т-15 на полі бою.

Важка рашистська БМП Т-15, ілюстративне фото довоєнних часів

По Т-14 "Армата" - наприкінці грудня 2022 року Військово-промислова комісія при президенту РФ заявила, що старт серійного виробництва цих машин запланований на після 2023 року, орієнтовна кількість танків у першій партії – до 40 одиниць. Державні випробування Т-14 "Армата" досі не завершені. Хоч кремлівські пропагандони регулярно показують "шоу" з підготовкою цих танків до "відправки на фронт".

САУ "Коалиция-СВ" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

Самохідні артустановки "Коалиция-СВ" та "Мальва"

За даними з відкритих джерел, на початок 2022 року армія РФ мала лише 26 одиниць "Коалиция-СВ". За словами рашистських пропагандонів, ці САУ за умови застосування активно-реактивного снаряду можуть бити аж на 70 км, хоча в практичних умовах цей показник не доведений. Влітку 2022 року орки заявляли про начебто застосування "Коалиция-СВ" в боях проти ЗСУ, хоча візуальних доказів не надали.

А в листопаді 2022 року ГАБТУ Міноборони РФ заявило, що державні випробування "Коалиция-СВ" досі не завершені.

Рашистська САУ 2С43 "Мальва", ілюстративне фото з відкритих джерел

Колісна САУ 2С43 "Мальва" досі існує лише у вигляді дослідного зразка. Перспективи по державним випробуванням та серійному виробництву – досі не зрозумілі.

По суті, це – поставлена на колісне шасі гармата 2А64 калібру 152-мм від "Мста-С" з дальністю стрільби лише до 24 км. Хоча ця обставина "не заважає" рашистським пропагандонам заявляти про "Мальву" як про "аналог" французької САУ CAESAR з дальністю стрільби до 40 км.

Рашистський 2С25М "Спрут-СДМ", ілюстративне фото з відкритих джерел

Легкий танк "Спрут-СДМ" та САУ "Лотос"

Тут мова про техніку саме для десантних військ армії РФ, і тут актуальні дані виглядають так.

У жовтні 2022 року стало відомо, що рашистський "Курганмашзавод" відклав на невизначений час початок серійного виробництва "Спрут-СДМ", щоб вдосконалити цей алюнімієвий легкий танк із 125-мм гарматою, зважаючи на досвід боїв проти ЗСУ. Орки заявляють, що хочуть нашпигувати цю машину дефіцитною електронікою, яка потрібніша для виготовлення нових Т-72Б3. Що уже створює невизначені перспективи для "Спрут-СДМ".

Російська САУ 2С42 "Лотос" під час випробувань, ілюстративне фото з відкритих джерел

Можливо, росіяни зациклились на цьому легкому танку саме тому, що уже розуміють – не вистачить ресурсів, щоб "витягнути" ще й програму універсальної САУ для десантних військ 2С42 "Лотос". Тому останні актуальні новини про цю самохідну артустановку були ще на початку 2022 року, і там було про те, що початок державних випробувань цієї машини вкотре відкладається.

Читайте також: Рашисти хочуть в 2023 році виготовити більше 40 бойових літаків, головним чином – Су-34 та Су-57