xcounter
#

Рашисти знайшли як обійти санкції Заходу та збільшити імпорт комплектуючих для зброї мінімум на 10%

13340
Виробництво двигунів для крилатих ракет рашистів, ілюстративне фото з відкритих джерел
Виробництво двигунів для крилатих ракет рашистів, ілюстративне фото з відкритих джерел

Російський ВПК має мінімальний запас запчастин на 3 роки, але в Кремлі можуть вирішити "спалити" цю "заначку" лише за 2023 рік

Аналітична установа Jamestown Foundation опублікувала огляд, присвячений військовим затратам РФ та особливостям роботи рашистського військово-промислового комплексу в 2022 році. Якщо загалом, автори огляду відзначають таку особливість – при формальній стагнації виробництва нових машин та нестачі кадрів російська промисловість заявляє про суттєвий ріст виробництва комплектуючих, необхідних для виробництва озброєнь.

В свою чергу, опираючись на дані цього огляду, можна стверджувати – орки знайшли "лазівки", як обходити санкції Заходу, та під заявами про ріст промвиробництва комплектуючих фактично приховують реальні обсяги імпорту технологій, щоб виготовляти нову зброю для війни проти України.

Читайте також: Як рашисти застосували свої Су-57, до яких є лише Х-59 та "розпіарені" Р-37
Ешелон нових Т-90М "Прорыв" для російських окупантів, січень 2023 року, фото з відкритих джерел

Якщо конкретніше, за даними офіційної статистики РФ, протягом січня-листопада 2022 року їх промисловість на 2% скоротила виробництво за статтею "транспортні засоби, включно з суднами та літаками".

Натомість, якщо рахувати саме за рублями, а не фізично виготовленим обсягом, виробництво за статтею "невказані машини та обладнання" виросло на 2,9%, виробництво за статтею "комп’ютери, електроніка та оптичні прилади" - виросло на 4%, виробництво напівпровідників збільшилось на 13,2%, виготовлення радіолокаційної та навігаційної апаратури – на 17%, а виробництво "комп’ютерів та комплектуючих до них" - формально аж на 48,1%.

Хоча тут мова про дуже енергозатратне виробництво, споживання електрики промисловістю РФ у 2022 році виросло лише на 0,8%. Якщо зауважити, що рашисти заявляють дані по комплектуючим лише в рублях, це і дозволяє стверджувати, що під "виробництвом" орки намагаються приховати нелегальний імпорт в обхід санкцій Заходу.

Конвеєр по виробництву рашистських Су-34, ілюстративне фото з відкритих джерел

Автори огляду Jamestown Foundation також стверджують, що зазвичай російський ВПК намагається створити довготривалий запас запчастин, перш ніж переходити до виконання довготривалих контрактів на виробництво зброї. Зараз орки начебто мають мінімально необхідний запас, якого вистачить для виготовлення ОВТ протягом 2023-2025 року. Але Кремль тут може ухвалити й альтернативне рішення, не рахуючись з наслідками – активізувати виробництво настільки, що весь запас комплектуючих буде "спалений" протягом лише 2023 року.

Щоправда, при цьому лишається відкритим питання, як росіяни збираються вирішувати проблему з дефіцитом кадрів. Влітку 2022 року віце-прем’єр по рашистському ВПК Борісов заявляв, що дефіцит кадрів саме по цій галузі складає близько 400 тисяч осіб за усіма категоріями персоналу. Судячи з усього, до грудня 2022 року проблему вирішити не вдалось, раз чільні підприємства "оборонки" РФ довелось перевести на 12-годинний робочий день.

Процес виробництва ракет до рашистських ЗРК С-400, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: РФ почала бити з С-400 ракетами 48Н6ДМ по містах: звідки б'ють, загроза та протидія