xcounter
#

Армія США освоює "Залізний купол": проводить навчальні стрільби та розробляє власний аналог

1127
Закупка "Залізного купола" для США відбулась в серпні 2019 року
Закупка "Залізного купола" для США відбулась в серпні 2019 року

Американські військові лише за два роки після закупки провели перші навчальні стрільби із систем "Залізний купол"

Армія США під наглядом спеціалістів IMDO (Ізраїльська організація протиракетної оборони) провела навчальні стрільби із ракетних комплексів Iron Dome, вони ж "Залізний купол". Про це повідомляє портал Defense News.

Процес підготовки до стрільби ракетної системи Iron Dome, що належить Армії США

Стрільби відбулись на полігоні "Білі піски" Армії США. Для проведення стрільб була залучений батальйон 3-43 із складу 11 бригада протиповітряної оборони, дислокована у Форт-Бліс, штат Техас. За програмою стрільб розрахунки американських Iron Dome успішно уразили вісім мішеней, що імітували крилаті ракети умовного противника.

Читайте також: Катар "пересідає" на новітні F-15QA від Boeing: як таку програму зробити "по кишені" Україні
Радіолокаційна станція комплексу Iron Dome, що належить Армії США

Далі варто нагадати, що у серпні 2019 року США уклали з Ізраїлем контракт на поставку двох батарей ракетного комплексу Iron Dome, завдання яких – прикривати бойові порядки армії США від дозвукових крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів, артилерійських снарядів та мін. Фактична поставка батарей "Залізного купола" для Армії США відбулась у 2020 році.

І таким чином виходить, що від моменту укладення угоди до проведення перших навчальних стрільб із систем Iron Dome минуло два роки, і це при тому, що увесь цикл бойової підготовки розрахунків – не завершений.

Командний пункт батареї комплексу "Залізний купол", що належить Армії США

І при цьому ж США ведуть розробку власного аналога ракетної системи "Залізний купол", що має назву Enduring Shield (Міцний щит). Ця система, як розповідав Defense Express, також призначена для ля виявлення, супроводження та ураження безпілотних літальних апаратів, крилатих ракет, ракет РСЗО, артилерійських снарядів та мінометних пострілів.

Рендер перспективної системи протиповітряної оборони Enduring Shield

Система Enduring Shield претендує стати прямим конкурентом ізраїльського "Залізного купола".

Але лишається відкритим питання – коли ж американська компанія Dynetics презентує хоча б перший дослідний зразок системи "Міцний щит".

Позиція пускової установки Iron Dome Армії США
Читайте також: В Ukrspecsystems показали, як наводили реактивні снаряди "Тайфун-1" та ракети комплексу "Точка-У" з БПЛА PD-2 (фото)