xcounter
#

"Укроборонпром" заявляє, що ЖБТЗ почав виробляти корпуси до БТР-4Е

2292
БТР-4Е в новітньому камуфляжі ЗСУ, фото ілюстративне
БТР-4Е в новітньому камуфляжі ЗСУ, фото ілюстративне

До кінця 2021 року Житомирський бронетанковий завод уже має відвантажити партію корпусів для подальшого виробництва на ХБКМ, процес йтиме буквально "з коліс" - ще тільки відбувається "розширення виробничої бази"

Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод" (ЖБТЗ) почало серійне виробництво корпусів для БТР-4Е. Про це говорить прес-служба Концерну "Укроборонпром".

Перш ніж організувати таке виробництво, відбулись кваліфікаційні випробування за участі представників Міністерства оборони України та Концерну. І в рамках цих випробувань ЖБТЗ показало спроможність якісно та в задані строки виготовляти корпуси до БТР-4Е.

Читайте також: ВМС України ведуть освоєння серійних машин комплексу "Нептун"
Процес виробництва корпусу до БТР-4Е на потужностях Житомирського бронетанкового заводу, фото - прес-служба "Укроборонпрому"

Щоправда, при цьому Концерн говорить, що на Житомирському бронетанковому заводі зараз лише відбуваються роботи по розширенню виробничої бази, і при цьому – що уже до кінця року ЖБТЗ має відвантажити Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова (ХКБМ) партію корпусів БТР-4Е для подальшого оснащення необхідними системами, вузлами та агрегатами.

Процес виробництва корпусу до БТР-4Е на потужностях Житомирського бронетанкового заводу, фото - прес-служба "Укроборонпрому"

Ідея виробляти корпуси для БТР-4Е саме на потужностях Житомирського бронетанкового заводу не є "позаплановою", про такий варіант керівництво "Укроборонпрому" заявляло ще на початку весни 2021 року.

Але тут можна поставити цілком резонне питання - чи допоможе організація виробництва корпусів для БТР-4Е на потужностях ЖБТЗ прискорити виконання контракту на поставку цих бронетранспортерів для ЗСУ, по якому основний виконавець ХБКМ.

Процес виробництва БТР-4 на потужностях ХБКМ

Відомо, що до 25 грудня 2021 року ХКБМ має здати замовнику 15 ремоторизованих БТР-4Е. Проте на сьогодні завершені роботи лише по чотирьом машинам. За інформацією Defense Express,існують значні проблеми з комплектацією решти 11 БТР-4Е.

Як також розповідав Defense Express, буквально вчора 3 листопада "Укроборонпром" розповів, що Житомирський бронетанковий завод передав Збройним Силам України партію відновлених та відремонтованих БМП-2 та БРЕМ-2.

Одна із БРЕМ-2, що пройшла ремонт на Житомирському бронетанковому заводі
Читайте також: Олексій Рєзніков став новим Міністром оборони України