xcounter
#

ЖБТЗ прозвітував про передачу першої партії БРЕМ-2 для Збройних сил України

5590
Одна із БРЕМ-2, що пройшла ремонт на Житомирському бронетанковому заводі
Одна із БРЕМ-2, що пройшла ремонт на Житомирському бронетанковому заводі

При цьому ЗСУ також отримали уже п’яту за цей рік партію відновлених БМП-2

Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод", що входить до складу Концерну "Укроборонпром", виконало ремонт партії бойових машин піхоти БМП-2, уже п'ятої за цей рік, і також - першої в цьому році партії бойових ремонтно-евакуаційних машин БРЕМ-2.

На даний момент Збройні сили України уже отримали ці бронемашини, пише прес-служба "Укроборонпрому".

Читайте також: ​Bayraktar TB2 ВМСУ вилетів на чергування під час навчань армії та флоту США у Чорному морі
Одна із БМП-2, яку Житомирський бронетанковий завод відремонтував на замовлення Збройних Сил України, фото - прес-служба "Укроборонпрому"

Зазначається, що на потужностях ЖБТЗ ці БМП-2 та БРЕМ-2 пройшли повний цикл капітального ремонту і модернізації відповідно до умов державного контракту. Ці бронемашини отримали новітні засоби зв'язку, системи спостереження та сучасні прилади освітлення.

В "Укроборонпромі" деталізують, що БРЕМ-2 виконана на базі БМП-1, має протикульовий броньовий захист, хорошу прохідність і маневровість, здатна долати водні перешкоди вплав. При цьому БРЕМ-2 оснащена засобами маскування, захистом від зброї масового знищення та озброєна кулеметом для ураження наземних та повітряних цілей.

Одна із БРЕМ-2, яку Житомирський бронетанковий завод відремонтував на замовлення Збройних Сил України, фото - прес-служба "Укроборонпрому"

Для ремонтно-евакуаційних робіт БРЕМ-2 обладнана електрозварювальним устаткуванням, лебідкою, буксирним кронштейном і штангами жорсткої зчіпки, спеціальною платформою для перевезення вантажів та запчастин, стріловим поворотним краном.

Концерн говорить, що Житомирський бронетанковий завод також завершив роботи по кінцевому пред'явленню ще однієї партії БРЕМ-2 управлінню державного технічного нагляду Збройних Сил України.

Одна із БРЕМ-2, яку Житомирський бронетанковий завод відремонтував на замовлення Збройних Сил України, фото - прес-служба "Укроборонпрому"

Як розповідав Defense Express, учора "Укроборонпром" оголосив, що Львівський бронетанковий завод виконає до кінця 2021 року ремонт партії БМП-1 для Збройних Сил України.

Хоча для ЛБТЗ "профільними" є інші види техніки – інженерні машини БТС-4, танки Т-64 та Т-72.

Корпуси БМП-1 в цеху Львівського бронетанкового заводу, фото - прес-служба "Укроборонпрому"
Читайте також: Розрахунки комплексів "Стріла-10" ЗСУ демонструють вміння збивати дрони ворога