xcounter
#

​Bayraktar TB2 ВМСУ вилетів на чергування під час навчань армії та флоту США у Чорному морі

6723
​Bayraktar TB2 ВМСУ
​Bayraktar TB2 ВМСУ

Зараз у чорноморському регіоні перебувають два американські кораблі, паралельно тривають навчання Castle Forge військово-повітряних сил США

Сьогодні вранці, 3 листопада, розвідувально-ударний БПЛА Bayraktar TB2 Військово-морських сил України вилетів на чергування.

Про це свідчать дані з транспондера дрона,що доступні на сервісі Flightradar24. Безпілотник отримав тимчасовий "позивний" TKTIKTB2, "профіль" польоту та місце зльоту - авіабаза Кульбакине під Миколаєвим.

Читайте також: США відкладають на два роки початок "переходу" на "гіперзвук" есмінців типу типу Zumwalt
Bayraktar TB2 ВМСУ
Bayraktar TB2 з тимчасовим позивним "TKTIKTB2"

Після того як Bayraktar TB2 наблизився до берегової лінії, транспондер був відключений і подальший маршрут дрону залишається невідомим. Скоріш за все, мова йде про патрулювання акваторії Чорного моря у рамках спільних з країнами НАТО дій у регіоні.

На це зокрема вказує факт, що зараз у Чорному морі знаходиться командний корабель USS Mount Whitney (LCC 20) та есмінець USS Porter (DDG 78).

USS Porter (DDG 78)
USS Porter під час спільних навчань Sea Breeze 2020

Як повідомило командування 6-го флоту ВМС США, ці кораблі будуть "діяти пліч-о-пліч із союзниками та партнерами НАТО у Середземному та Чорному морях, працюючи разом для забезпечення безпеки та стабільності в регіоні, об'єднуючись з надводними та військово-повітряними силами союзників та партнерів".

Окрім того, зараз Пентагон проводить навчання Castle Forge зі швидкого перебазування на передові позиції у чорноморському регіоні ударної авіації. Зокрема на авіабази у Румунії та Болгарії були перекинуті літаки F-15E Strike Eagle з 336-ої винищувальної ескадрильї.

F-15E Strike Eagle
ВПС США перекинуло F-15E у чорноморський регіон

Також на сервісі Flightradar24 сьогодні зранку у небі над Чорним морем був помічений повітряний танкер KC-135R Stratotanker ВПС США.

Своєю чергою армія РФ у окупованому Криму провела навчання зі знищення надводних цілей ракетними комплексами берегової оборони "Бал" та "Бастион". У ролі цілей виступали кораблі ВМС РФ.

Читайте також: Карабахський ларець: у Азербайджані розсекретили нові подробиці знищення ППО Вірменіі (відео)