xcounter
#

США відкладають на два роки початок "переходу" на "гіперзвук" есмінців типу типу Zumwalt

1032
Есмінець USS Michael Monsoor типу Zumwalt, фото з відкритих джерел
Есмінець USS Michael Monsoor типу Zumwalt, фото з відкритих джерел

За поточною концепцією, кожен із трьох цих кораблів замість двох гармат 155-мм матиме 12 гіперзвукових ракет

Військово-морські сили США на два роки відкладуть початок робіт по оснащенню своїх "стелс-есмінців" типу Zumwalt гіперзвуковими ракетами середньої дальності. Про це йдеться в публікації порталу The Drive.

За початковою концепцією, роботи мали би початись в 2022 фінансовому році, а уже в 2025 році усі три кораблі типу Zumwalt мали би досягти готовності застосовувати гіперзвукову зброю.

Читайте також: Армія США почала формувати першу батарею гіперзвукових ракетних комплексів наземного базування
Запуск ракети із борта есмінця типу Zumwalt, фото ілюстративне

Тепер же початок робіт відкладений на 2024 фінансовий рік, перший есмінець типу Zumwalt із гіперзвуковими ракетами американський флот отримає в кращому випадку наприкінці 2025 року.

Кожен із Zumwalt’ів отримає по 12 пускових установок для запуску гіперзвукових ракет IRCPS, аналогічних "сухопутному" ракетному комплексу Dark Eagle або ж LRHW. Як розповідав Defense Express, перша батарея гіперзвукових ракет в складі армії США має бути розгорнута до кінця 2023 року.

Ілюстративний рендер, що зображає пускові установки перспективного гіперзвукового ракетного комплексу Dark Eagle або ж LRHW

Для розміщення пускових установок для гіперзвукових ракет на кожному есмінці типу Zumwalt демонтують обидві артустановки калібром 155 міліметрів, для яких все рівно нема боєзапасу на складах ВМС США.

Планується, що після переозброєння на гіперзвукові ракети усі кораблі типу Zumwalt будуть об’єднані в експериментальну формацію в складі ВМС США під назвою Surface Developmental Squadron One.

Американські ВМС прагнуть знайти "оптимальну" роль для есмінців типу Zumwalt, які будувались за проектом та реаліями ще часів "Холодної війни", фото ілюстративне

Як раніше розповідав Defense Express, наприкінці серпня 2021 року на ходові випробування вийшов третій есмінець типу Zumwalt, що отримав назву Lyndon B. Johnson (DDG 1002).

Ввід у стрій ВМС США цього корабля запланований на 2023 рік.

"Стелс"-есмінець Lyndon B. Johnson проходить перші ходові випробування, фото з відкритих джерел
Читайте також: Експерти в США пропонують захищати авіаносці від субмарин Китаю за допомогою "Хорнетів" та F-35