xcounter
#

Армія США почала формувати першу батарею гіперзвукових ракетних комплексів наземного базування

3377
Американські гіперзвукові ракети будуть поставлені на таке ж шасі, як і ЗРК Patriot
Американські гіперзвукові ракети будуть поставлені на таке ж шасі, як і ЗРК Patriot

Розгортання такої батареї має відбутись до 2023 року, гіперзвукові ракети в строю Армії США будуть відігравати роль наддальньої артилерії, здатної уражати противника на відстані до 2800 кілометрів

Наприкінці вересня 2021 року Армія США отримала перші дві пускові наземні установки для запуску гіперзвукових ракет комплексу LRHW (Long Range Hypersonic Weapon), що також мають офіційну назву Dark Eagle.

Ці пускові установки були встановлені на напівпричепи, які транспортуються тягачами Oshkosh HEMTT A4 M983A4 Patriot – таке ж шасі використовується для ЗРК Patriot.

Читайте також: Армія США лише в 2023 році отримає тактичну ракету PrSM, дальність пуску перевищить 1000 кілометрів
Пускова наземна установка гіперзвукового ракетного комплексу LRHW, фото з відкритих джерел

Окрім цього, були передані масогабаритні макети транспортно-пускових контейнерів ракет LRHW, і все перераховане обладнання отримав один із підрозділів 17 бригади польової артилерії Армії США, пише портал The Drive.

Відзначається, що обидві отримані пускові установки отримали власні назви - Stormbreaker та Hyperion, на кожній пусковій установці розміщені по два транспортно-пускові контейнери для ракет LRHW.

Розвантаження елементів пускової установки гіперзвукового ракетного комплексу LRHW, фото з відкритих джерел

Ця подія із передачею перших двох наземних пускових установок для гіперзвукових ракет стала початком формування першої батареї гіперзвукових ракет в складі Армії США, формування та розгортання цього підрозділу має відбутись до початку 2023 року.

Дальність стрільби комплексу Dark Eagle буде до 1800 миль або ж до 2770 кілометрів. Передбачається, що по мірі надходження нових гіперзвукових ракетних комплексів ці системи Dark Eagle будуть зводитись у "дивізіони стратегічного вогневого ураження" - Strategic Fires Battalion- в складі артилерії Армії США.

Орієнтовний склад "дивізіону стратегічного вогневого ураження" - Strategic Fires Battalion, зображення з відкритих джерел

Показово, що для управління вогнем батарей гіперзвукових ракетних комплексів Dark Eagle буде використовуватись стандартна систем управління вогнем ракетних військ та артилерії AFATDS у виконанні 7.0

По суті, гіперзвукові ракетні комплекси Dark Eagle будуть для Армії США відігравати роль наддальньої артилерії, здатної уражати противника на відстані до 2800 кілометрів.

Розвантаження елементів пускової установки гіперзвукового ракетного комплексу LRHW, фото з відкритих джерел
Читайте також: ​У РФ вперше запустили гіперзвуковий "Циркон" з атомного підводного човна (відео)