xcounter
#

​У РФ вперше запустили гіперзвуковий "Циркон" з атомного підводного човна (відео)

3088
У майбутньому "Цирон" має увійти до арсеналу підводних човні проекту "Ясень"
У майбутньому "Цирон" має увійти до арсеналу підводних човні проекту "Ясень"

Опубліковано відео пуску "Циркону" з підводного човна типу "Ясень"

Міноборони РФ повідомило про перші випробування гіперзвукової ракети "Циркон" 3М22, за класифікацією НАТО - SS-N-33, з атомного підводного човна. Пуск був здійснений з борта багатоцільової субмарини К-560 "Северодвинск", проект "Ясень", яка була спущена на воду у 2010 році.

На відео з доволі сумнівною якості можливо побачити пуск ракети з субмарини, яка знаходить у надводному положенні.

Читайте також: F-15EX та T-7 для України, РФ готує ПЗРК проти Bayraktar TB2 та виготовлення фюзеляжів для МСБ-8 від "Мотор Січ": події тижня від Defense Express

"Стрільба була проведена по умовній морській цілі в акваторії Баренцевого моря. За даними об'єктивного контролю, політ ракети відповідав заданим параметрам, вона уразила умовну ціль. Випробувальна стрільба ракетою "Циркон" з атомного підводного човна визнана успішною", - йдеться у повідомлення ВМФ РФ.

Водночас саме влучення ракети у ціль традиційно продемонстровано не було. Однією з причин цього, цілком можливо є недосконала система наведення, яка робить ракету "сліпою".

Маємо нагадати, що ВМФ ПФ раніше здійснювали пуски "Циркону" з фрегата "Адмирал Горшков". Після завершення всіх випробувань, відповідно до заяв Кремля, має увійти у арсенали підводних човнів типу "Ясень" та "Антей", важких атомних ракетних крейсерів "Петр Великий" та "Адмирал Нахимов", який вже 22 роки не виходив у море. Серед інших перспективних носіїв - атомні есмінці проекту "Лидер".

Читайте також: Вперше запустити реактивний дрон з нового авіаносця: Великобританія експериментує з новим форматом (відео)