xcounter
#

Армія США лише в 2023 році отримає тактичну ракету PrSM, дальність пуску перевищить 1000 кілометрів

1872
Американським військовим потрібна ця система для дій в Європі та в Тихоокеанському регіоні
Американським військовим потрібна ця система для дій в Європі та в Тихоокеанському регіоні

Пентагон влив додаткові півсотні мільйонів доларів для форсування цієї розробки, всупереч попереднім новинам про успішні випробування тактичної ракети для Армії США

Міністерство оборони США уклало додаткову угоду із корпорацією Lockheed Martin по розробці тактичного ракетного комплексу Precision Strike Missile, він же PrSM.

За цією угодою, Lockheed Martin отримали 62 мільйони доларів додаткового фінансування з умовою, що роботи по цьому тактичному ракетному комплексу мають бути завершені до 2023 року, пише портал Army Recognition.

Читайте також: У 2022 році на "ветеранах" B-1B Lancer протестують гіперзвукову зброю
Один із епізодів випробувань системи Precision Strike Missile, зображення з відкритих джерел

Слід відзначити, що таке вливання фінансів для форсування робіт по PrSM Пентагон провів після цілої низки новин про успіхи у випробуваннях цього комплексу.

Зокрема, в травні 2021 року стало відомо, що ракета комплексу PrSM досягла дальності стрільби в 400 кілометрів. У червні цього року стало відомо, що Пентагон прагне наростити дальність пусків ракет цього комплексу до 1000 кілометрів, замість планового показника в 500 кілометрів.

США проводять випробування "сухопутного" HIMARS на палубі корабля, наступний етап - аналогічні випробування комплексу Precision Strike Missile, зображення з відкритих джерел

У липні 2021 року Армія США оприлюднила відеопрезентацію, де тактичні ракетні системи PrSM беруть участь в гіпотетичному знищенні російських ЗРК С-400 та флагмана Чорноморського флоту РФ – ракетного крейсера "Москва".

А у вересні 2021 року США встигла пообіцяти Австралії поставку комплексів PrSM, на додачу до інших систем ракетного озброєння.

Комплекс Precision Strike Missile – це по суті спроба "схрестити" реактивну систему залпового вогню і тактичну ракету, як платформа для стрільби використовуватимуться РСЗВ M270A1 та M142.

Передбачається, що ракети комплексу Precision Strike Missile матимуть касетну бойову частину, і використовуватимуться для знищення систем ППО , командних пунктів та позицій військ противника.

У перспективі для Precision Strike Missile має бути створена "безпілотна" пускова установка
Читайте також: ​У РФ вперше запустили гіперзвуковий "Циркон" з атомного підводного човна (відео)