xcounter
#

Дальність ракети PrSM хочуть збільшити до 1000 км: це вдвічі більше, ніж планувалося раніше

4836
Постріл ракетою Precision Strike Missile​
Постріл ракетою Precision Strike Missile​

Після успішних випробувань ракети PrSM на 400 км, у США хочуть не тільки подолати позначку у 500 км, але й спробувати вдвічі збільшити цей показник

Армія США хоче профінансувати розробки зі збільшення дальності ракети Precision Strike Missile до 1000 км або ж більше у 2022 році.

Така інформація оприлюднена в документах, що супроводжують бюджетний запит служби на наступний фінансовий рік. У документах йдеться про те, що Армія США хоче витратити 5 млн доларів на початок робіт з дослідження та розробки "критичних технологій", які б розширили діапазон можливостей PrSM та підвищили б живучість ракети.

Читайте також: ДККБ "Луч" вперше покаже нову зенітну ракету "Корал" (фото)

Це перше фінансування такого плану, яке військові отримають для реалізації цього проєкту – водночас терміни реалізації цієї програми не зазначаються.

Ракета PrSM розробляється компанією Lockheed Martin та наразі пройшла чотири льотних випробування.

У травні ракета завершила чергові льотні випробування за участі Армії США на ракетному полігоні Уайт-Сендс, штат Нью-Мексіко. Тоді PrSM вдалося подолати відстань у близько 400 км – це стало рекордною позначкою для цієї ракети.

Наразі відомо, що наступні випробування з цією ракетою мають відбутися у серпні цього року – ймовірно, під час тестувань ракета подолає позначку у 500 км.

Читайте також: Три новинки "Артема" на виставці "Зброя та Безпека-2021": "Спека", новий снаряд та "плануюча бомба"