xcounter
#

Ракета PrSM встановила рекорд по дальності: на черзі позначка у 500 км

9098
Постріл ракетою Precision Strike Missile​
Постріл ракетою Precision Strike Missile​

Ракета Precision Strike Missile​ – одна з пріоритетних програм Армії США, що призначена для заміни армійської тактичної ракетної системи та гратиме важливу роль в майбутніх можливостях армії завдавати глибоких ударів

Ракета Precision Strike (PrSM), розроблена компанією Lockheed Martin, 12 травня успішно завершила чергові льотні випробування за участі Армії США на ракетному полігоні Уайт-Сендс, штат Нью-Мексіко.

Під час випробувань ракета PrSM, запущена з пускової установки HIMARS, подолала відстань у близько 400 км (250 миль), що є рекордною відстанню для цієї ракети.

Читайте також: Німецький фрегат під час навчань настріляв майже стільки ракет, як увесь ЧФ РФ за 2020 рік

У ході тестувань також були підтверджені траєкторія польоту ракети, її точність, а також летальність боєголовки, інтеграцію з HIMARS та загальні характеристики ракети.

"Сьогодні PrSM знову виконала всі задачі армійських випробувань. Вражаючі характеристики ракети на сьогодні відображають прагнення команди PrSM розвивати показники швидкості, ефективності та точності", – йдеться у повідомленні компанії.

ракета PrSM
Фото з випробувань ракети PrSM у 2020 році

Політ на відстань у 400 км – перша з трьох демонстрацій, які заплановані на цей рік у рамках фази удосконаленого технічного розвитку і зниження ризиків програми розробки.

Ця серія льотних випробувань запланована після трьох успішних демонстрацій навесні 2020 року. Тоді ракета подолала відстані у 85, 180 і 240 км. На думку експертів, короткі відстані ракеті давалися важче, оскільки вона має злетіти та опуститися швидше.

Додаткові польоти заплановані на другу половину цього року й передбачатимуть льотні випробування на максимальну дальність (500+ км) та участь у проєкті "Конвергенція" Армії США.

Читайте також: Андрій Таран: "В Україні достатньо 152-мм боєприпасів, щоб надати гідну відсіч ворогу"