xcounter
#

Андрій Таран: "В Україні достатньо 152-мм боєприпасів, щоб надати гідну відсіч ворогу"

2166
Андрій Таран: "В Україні достатньо 152-мм боєприпасів, щоб надати гідну відсіч ворогу"

Міністр оборони України розповів про 152-мм боєприпаси та організацію в Україні виробництва 155-мм боєприпасів

В Україні є достатня кількість боєприпасів 152-мм калібру для того, щоб надати гідну відсіч збройній агресії противника, заявив Міністр оборони України Андрій Таран під час спеціальної сесії Всеукраїнського форуму "Україна 30. Безпека країни".

"Ми проводимо певну роботу як для оновлення, так і для поновлення запасів наших боєприпасів, щоб ми могли й надалі виконувати бойові завдання", – стверджує Таран.

Читайте також: Сенсаційні побажання: Командувачі родів військ ЗСУ розповіли, яке нове озброєння вони хочуть
САУ
Зі 155-мм боєприпасами, як і, власне, з артилерією, доведеться почекати

Міністр оборони також висловився і на тему 155-мм боєприпасів. За словами Тарана, про перехід на снаряди калібру 155 мм та будівництво відповідних виробничих потужностей під цей калібр доцільно говорити лише у випадку заміни всієї артилерії цього калібру в усіх Збройних Силах України.

САУ
За словами Міністра оборони України, Збройні Сили мають достатньо 152-мм боєприпасів, щоб мати змогу "відповісти" противнику

"У нас вся артилерія калібру 152-мм. Тому йдеться не тільки про побудову заводу для виробництва 155-мм боєприпасів, але й заміну всіх артилерійських систем. Які це будуть кошти та де їх брати? Ми наразі виходимо з того оборонного бюджету, який в нас є", – зазначив Таран.

152-мм боєприпас Dana-M2
Самохідна артилерійська установка Dana-M2, яка нещодавно проходила випробування в Україні, може використовувати стандартні 152-мм снаряди

Як раніше розповідав Defense Express, Міністр оборони України Андрій Таран розповів про те, чим Dana-M2 краща за наявні українські артилерійські системи та якою є головна перевага цієї САУ.

Читайте також: Олег Уруський оголосив пріоритетні напрямки розвитку "оборонки" України, які визначені у Стратегії