xcounter
#

"Порівнювати Dana-M2 з наявними в Україні установками – це як порівнювати "Жигулі" з Mercedes", – Андрій Таран

3974
Чеська Dana-M2 на випробуваннях в Україні
Чеська Dana-M2 на випробуваннях в Україні

У Міноборони розповіли про те, чим Dana-M2 краща за наявні українські артилерійські системи

Андрій Таран відзначив, що самохідна артилерійська установка Dana-M2 від чеського виробника Excalibur Army значно перевершує ті зразки озброєння, які на теперішній час є в Збройних Силах України.

Про це він розповів, відповідаючи на питання журналістів під час спеціальної сесії Всеукраїнського форуму "Україна 30. Безпека країни".

Читайте також: ​У Чехії нищівно критикують закупівлю французьких САУ Caesar: виявилось дорожче, а ефективність - спірна

Dana-M2
Самохідна артилерійська установка Dana-M2 під час випробувань в Україні

"Порівнювати Dana-M2 з тими зразками артилерійського озброєння, які в нас є на теперішній час на озброєнні, це те ж саме, що, скажімо, порівнювати "Жигулі" та Mercedes", – зазначає Таран.

152-мм САУ Dana-M2
152-мм САУ Dana-M2

Міністр оборони стверджує, що однією з головних переваг Dana-M2 у порівнянні з українськими артилерійськими системами є швидкість виконання вогневої задачі.

"Dana-M2 виходить на позицію, визначає своє місцеположення, робить топогеодезичну прив’язку, вводяться координати цілі, вона здійснює стрільбу, вражає ціль і уходить з позиції – за цей час наші існуючи зразки озброєння тільки завершують топогеодезичну прив’язку", – стверджує Таран.

Як раніше розповідав Defense Express, САУ Dana-M2 продемонструвала позитивні результати під час кількаденних випробувань, що проходили на початку травня цього року та підтвердила усі заявлені виробником характеристики.

Читайте також: ​ЗСУ розпочали випробування САУ Dana-M2: як тестують нову зброю (фото)