xcounter
#

Олег Уруський оголосив пріоритетні напрямки розвитку "оборонки" України, які визначені у Стратегії

Побільше ракет, роботів та автоматизації
Пуск протикорабельного "Нептуна"
Пуск протикорабельного "Нептуна"
2663

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський повідомив громадськості про окремі деталі Стратегії розвитку ОПК, яка має визначити мабутній обрис вітчизняної оборонної промисловості.

Стратегія розвитку ОПК, яка нещодавно була ухвалена Урядом, вже найближчим часом має бути розглянута на засіданні РНБО.

Цей документ розрахований до 2030 року і має стати основою для підготовки державних цільових програм, спрямованих на розвиток оборонно-промислового комплексу України", – наголосив Олег Уруський під час виступу 12 травня на Всеукраїнському форумі "Україна-30".

Читайте також: Припинення автоматизації ЗСУ - це саботаж: пряма мова розробника АСУВ "Дзвін" (відео)
Посадовець розповів представникам центральної та місцевої влади, бізнесу, журналістам та громадськості про дії, які зроблені та планується здійснити Урядом країни та Мінстратегпромом для реформування української оборонної промисловості.

За словами очільника Мінстратегпрому, у Стратегії, зокрема, визначені пріоритетні напрями розробки та виробництва ОВТ.

Це – автоматизовані системи управління; ракетна техніка; засоби ППО та ПРО; високоточні засоби ураження, боєприпаси та продукція спеціальної хімії; засоби РЕБ; безекіпажні платформи (повітряного, наземного й морського базування) та ударна робототехніка; екіпірування "солдата майбутнього".

Концепція "Солдат майбутнього" від ТОВ "Телекарт-Прилад" на виставці "Зброя та Безпека-2019"

"Обсяг коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення розвитку ОПК, пропонується визначити на рівні, не менш ніж 0,5 відсотка ВВП щороку", – уточнив Олег Уруський.

На форумі "Безпека країни", який проходить за підтримки Офісу Президента та Уряду в рамках Всеукраїнського форуму "Україна-30".

Віце-прем’єр-міністр України висловив сподівання, що в рамках дії нової Стратегії вдасться реформувати українську оборонну промисловість і вивести її на якісний рівень – як у налагодженні сучасного виробничого процесу, так і в створенні належних умов праці для українців.

Замість концерну "Укроборонпром" буде створено дві керуючі компанії

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський також наголосив, що у ході реформи оборонно-промислового сектора в Україні планують замість державного концерну "Укроборонпром" буде створено дві керуючі компанії - "Оборонні системи України" і "Аерокосмічні системи України". Вони будуть складатися з шести і трьох холдингів відповідно.

Замість державного концерну "Укроборонпром" буде створено дві керуючі компанії

Керуючі компанії будуть займатися розробками стратегій і залученням інвестицій. "Компанії будуть знаходитися в сфері управління Міністерства з питань стратегічних галузей і промисловості. В ході їх створення будуть створені і реалізовані, прийняті в країнах ЄС і НАТО, правила корпоративного управління: виконавчі директорати, наглядові ради та інше", - заявив Уруський.

Від початку бойових дій проти Російської Федерації найбільш дефіцитними для артилерії ЗС України стали боєприпаси великих калібрів. Їхне виготовлення перебачено в рамках Державної програми розвитку боєприпасів та спецхіміі. Фото Міноборони
Читайте також: Дружній вогонь: чому в Україні не буде власного виробництва боєприпасів