xcounter
#

ЛБТЗ взяв замовлення на модернізацію партії БМП-1 для Збройних Сил України

4488
БМП-1 Збройних Сил України, ілюстративне фото з відкритих джерел
БМП-1 Збройних Сил України, ілюстративне фото з відкритих джерел

Зазвичай роботи по таким бойовим машинам виконує Житомирський бронетанковий завод, але це підприємство зараз "перевантажене замовленнями", стверджують в "Укроборонпромі"

Державне підприємство "Львівський бронетанковий завод" (ЛБТЗ) почало ремонт та модернізацію партії в декілька БМП-1 для Збройних сил України. Про це сповіщає прес-служба Концерну "Укроборонпром".

В рамках робіт по модернізації на ці БМП-1 мають поставити сучасні навігаційні системи, системи зв’язку та управління вогнем. Передача цих бойових машин Збройним Силам України має відбутись до кінця 2021 року.

Читайте також: Коротка пам’ять "Укроборонпрому": як концерн вкотре похизувався "першим в історії" виробництвом ВОГ-17
Корпуси БМП-1 в цеху Львівського бронетанкового заводу, фото - прес-служба "Укроборонпрому"

"На виконанні цих завдань спеціалізується Житомирський бронетанковий завод, проте, з огляду на стислі строки та велику кількість бронетехніки, з якою наразі працюють наші колеги, було ухвалено рішення передати нам частину БПМ-1. Отже, у нас також кипить робота з їхнього відновлення", – передає прес-служба "Укроборонпрому" слова керівника ЛБТЗ Віктора Андрощука.

Корпуси БМП-1 в цеху Львівського бронетанкового заводу, фото - прес-служба "Укроборонпрому"

Якщо опиратись на відкриті джерела даних, то у 2021 році ЖБТЗ передавав Збройним Силам України лише бойові машини піхоти типу БМП-2.

Зокрема, як розповідав Defense Express, на початку серпня 2021 року Житомирський бронетанковий завод передав ЗСУ вже четверту партію відновлених та модернізованих БМП-2. При цьому в 2020 році ЖБТЗ передав нашому війську до 100 одиниць БМП-1 та БМП-2.

БМП-2, модернізовані на потужностях Житомирського бронетанкового заводу

Defense Express також розповідав, що Львівський бронетанковий завод наприкінці жовтня 2021 року

виконав ремонт

до десяти броньованих тягачів середніх БТС-4 з одночасним покращенням їх тактико-технічних характеристик.

При цьому відомо, що за I півріччя 2021 року ЛБТЗ в рамках ДОЗ провів ремонт та модернізацію понад двох десятків танків Т-64 та Т-72 для Збройних Сил України. Таку ж кількість модернізованих танків Львівський бронетанковий завод має передати українському війську до кінця 2021 року.

Одна із інженерних бронемашин БТС-4, яка пройшла ремонт на Львівському бронетанковому заводі
Читайте також: Посол України в Туреччині: будівництво першого корвету для ВМСУ йде з випередженням графіку