xcounter
#

Міноборони хоче "перевзути" Т-72 та інженерні бронемашини на гусениці від Т-80

5864
Один з оновлених на ЛБТЗ БТС-4
Один з оновлених на ЛБТЗ БТС-4

Перша партія відновлених та вдосконалених на ЛБТЗ броньованих тягачів БТС-4, частина з яких отримала уніфіковані гусеничні стрічки, вже готова

На ДП "Львівський бронетанковий завод" (входить до ДК "Укроборонпром") в рамках державного оборонного замовлення відремонтували близько десяти броньованих тягачів середніх БТС-4 з одночасним покращенням їх тактико-технічних характеристик.

Як повідомила прес-служба Концерну, перша партія відремонтованої техніки вже відправлена безпосередньо у війська, друга – чекає на відвантаження.

Читайте також: Турецька ASELSAN пропонує Україні свої модулі Sarp для озброєння "Козак-2М1"
Один з оновлених на ЛБТЗ БТС-4
Один з оновлених на ЛБТЗ БТС-4

Оновлені БТС-4 отримали більш потужний двигун та додаткову командирську башту, яка наділі буде озброєна кулеметом КТ-7,62 від "Завод "Маяк".

Крім того, на частині відновленої львівськими зброярами інженерної техніки (створеній на платформі танка Т-55) були встановлено ведучі колеса танка Т-80 та уніфіковані гусеничні стрічки від цієї ж моделі.

"Це оновлення ініціювало Міністерство оборони України для уніфікації всіх видів військової техніки. У стислі терміни фахівці нашого підприємства створили конструкторську та технологічну документацію на перероблювання ходової частини зі встановленням ведучих коліс та іншими необхідними змінами. Броньовані тягачі з покращеними ТТХ успішно пройшли типові випробування та підтвердили свою ефективність", - відзначив директор ЛБТЗ Віктор Андрощук.

БТС-4
Зразок оновленого БТС-4, що був переданий у листопаді 2020 року, пройшов перевірку в Збройних силах України

Надалі на заводі планують за цим же проектом, при відповідному замовленні, замінювати колеса та гусениці й на Т-72 та Т-55, а також на інженерній спецтехніці, що базується на шасі цих танків.

"Хочу наголосити, що це дає можливість у наступних замовленнях встановлювати уніфіковані гусеничні стрічки від танка Т-80 на танках Т-72, Т-55 (54) і всіх видах спеціальної та інженерної військової техніки на базі цих машин", - сказав він.

Один з оновлених на ЛБТЗ БТС-4
Один з оновлених на ЛБТЗ БТС-4

Нагадаємо, за I півріччя цього року ЛБТЗ в рамках ДОЗ відремонтувало та модернізувало понад два десятки танків Т-64 та Т-72. Приблизно таку ж кількість відновлених танків підприємство планує відвантажити ЗСУ до кінця поточного року.

Т-64
Модернізовані й передані ЗСУ у 2021 році танки Т-64 та Т-72 на ДП "Львівський бронетанковий завод" у березні ц.р.

Також заводчани активно виконують ремонт бронетехніки Збройних сил України виїзними бригадами в місцях розтушування. Зокрема, у серпні 2021 року ЛБТЗ підписав контракт (на суму у 9 млн грн) на військовий ремонт танків Т-64, Т-72, бойових ремонтно-евакуаційних машин БРЕМ-1, гусеничних пожежних машин ГПМ-54 та інших машин на базі Т-55, Т-64, Т-72, ТКБМ "Дозор".

Читайте також: Туреччина та Південна Корея домовились про поставку двигунів для танка Altay