xcounter
#

Турецька ASELSAN пропонує Україні свої модулі Sarp для озброєння "Козак-2М1"

3763
Бронеавтомобіль "Козак-2М1", фото ілюстративне
Бронеавтомобіль "Козак-2М1", фото ілюстративне

Турецькі та українські зброярі посилюють свою взаємодію в спільних оборонних проектах

Турецька оборонна компанія ASELSAN пропонує Україні свої дистанційно керовані бойові модулі Sarp для бронеавтомобілів "Козак-2М1", що стоять на озброєнні Збройних Сил України, а також пропонуються закордонним споживачам. Про це пише турецьке видання Savunma.

Бронеавтомобілі "Козак-2М1", уже обладнані дистанційно керованими модулями від ASELSAN

Зазначається, що ASELSAN готова постачати для бронемашин "Козак-2М1", що розроблені та виготовляються на НВО "Практика", два види бойових модулів власного виробництва - Sarp Dual та Sarp Zafer.

Читайте також: Туреччина та Південна Корея домовились про поставку двигунів для танка Altay

Зокрема відомо, що Sarp Dual має опцію використання одразу двох типів озброєння в одній зв’язці – наприклад, кулемет калібру 7,62 міліметрів, зенітний кулемет калібру 12,7-мм, або ж автоматичний гранатомет 40-мм, як "основний" вид озброєння та кулемет 7,62-мм як "допоміжний".

Модуль Sarp Zafer має іншу чесноту – його перезарядку можна виконувати, перебуваючи всередині самого бронеавтомобіля.

Бронеавтомобілі "Козак-2М1", уже обладнані дистанційно керованими модулями від ASELSAN

Як нагадує Savunma, це – аж ніяк не перший приклад співпраці турецької ASELSAN та українського ОПК. Наприклад, радіостанції ASELSAN використовувались для оснащення модернізованих танків ЗСУ.

Водночас, як розповідало Defense Express, українське ДККБ "Луч" постачало свої протитанкові ракети "Скіф" для оснащення бойових модулів Serdar від ASELSAN. Ці бойові модулі постачались на замовлення Катару для оснащення бронеавтомобілів Ejder.

Модулі Serdar від турецької ASELSAN з українськими керованими ракетами на бронеавтомобілях Ejder на параді на честь Дня незалежості Катару у 2018 році, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Ірак вже купує у Туреччини дирижаблі: на додачу до БплА Bayraktar TB2 та ударних гелікоптерів