xcounter
#

За 1,5 роки ЛБТЗ поставив для ЗСУ понад 100 одиниць бронетехніки: завод чекає замовлення на "Дозори"

6210
Остання з відомих версій ТКБМ "Дозор-Б" виготовлена на ЛБТЗ
Остання з відомих версій ТКБМ "Дозор-Б" виготовлена на ЛБТЗ

Лише впродовж 2020 року держпідприємство поставило продукції та послуг на суму 711,6 мільйонів гривень

ДП "Львівський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") продовжує виконання замовлень на потреби підрозділів Збройних сил України.

Як відзначили на підприємстві, минулий рік був особливо успішним в цій області – українському війську було відвантажено 79 відремонтованих та модернізованих одиниць бронетехніки на загальну суму у 711 593 тис. гривень. З них 16 одиниць передано понад план.

Читайте також: ЛБТЗ замовив модернізацію приладів спостереження на майже два десятки одиниць бронетехніки ЗСУ
Броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-2 відновлена на ЛБТЗ у 2020 році
Броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-2 відновлена на ЛБТЗ у 2020 році

Крім того, на заводі було опановано відновлення кількох нових видів техніки, як-то броньованих ремонтно-евакуаційних машин БРЕМ-2 чи покращеної версії БТС-4. Перші зразки таких машин вже поставлені й виконують свої завдання в Збройних силах України.

Броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-2 відновлена на ЛБТЗ у 2020 році
Броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-2 відновлена на ЛБТЗ у 2020 році

В цьому році на ЛБТЗ продовжують працювати на потреби оборони нашої країни, навіть попри певну затримку з прийняттям ДОЗ-2021.

Зокрема за перший квартал ц.р. ЗСУ вже отримали 12 одиниць відремонтованої та модернізованої бронетехніки (танки Т-64 та Т-72), ще близько десяти танків було відвантажено замовнику у квітні та травні. За попереднім планом, приблизно два десятки танків мають відвантажити до кінця року. Також на заводі збираються освоїти капітальний ремонт (у цьому році) танків Т-80БВ та Т-80 УД.

Модернізовані й передані ЗСУ у 2021 році танки Т-64 та Т-72 на ДП ЛБТЗ у березні ц.р.
Модернізовані й передані ЗСУ у 2021 році танки Т-64 та Т-72 на ДП "Львівський бронетанковий завод" у березні ц.р.

Сподіваються на ЛБТЗ й на замовлення на нові ТКБМ "Дозор-Б". Так, під час візиту на підприємство голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова (10 червня ц.р.), в рамках обговорення майбутніх замовлень, пролунала інформація, що в короткостроковій перспективі (можливе вже в цьому році) у Концерні очікують замовлення на фінальну плаваючу версію ТКБМ у кількості близько 30 одиниць.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час візити на ЛБТЗ ознайомився з ТКБМ Дозор-Б та поцікавився замовленням на цю машину
Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час візити на ЛБТЗ ознайомився з ТКБМ "Дозор-Б" та поцікавився замовленням на цю машину

Однак укладання цього контракту з Міноборони, який частково буде виконувати і ЛБТЗ, залежить від успішності випробувань модернізованої версії, яка наразі їх проходить

У 2021 році ЗСУ отримає близько 10 оновлених БТС-4
У 2021 році ЗСУ отримає близько 10 оновлених БТС-4

Продовжаться у цьому році й постачання оновлених БТС-4 – армія замовила близько десятка таких машин, при чому на заводі хочуть їх дещо покращити, встановивши додаткову командирську башту, озброєну кулеметом КТ-7,62 від АТ "Завод "Маяк" та більш потужний двигун.

Читайте також: ЛБТЗ опанувало ремонт та модернізацію всіх видів ремонтно-евакуаційних машин ЗСУ (фото)