xcounter
#

ЗСУ у 2021 році замовили близько десятка модернізованих БТС-4 (фото)

9342
Модернізований на ЛБТЗ БТС-4 переданий ЗСУ у листопаді 2020 року
Модернізований на ЛБТЗ БТС-4 переданий ЗСУ у листопаді 2020 року

Водночас на ЛБТЗ проводяться роботи з подальшої модернізації цієї броньованої машини, яку планують дообладнати кулеметом КТ від АТ "Завод "Маяк"

Про плани з цьогорічного виконання замовлень Міноборони кореспондентам АрміяInform розповів директор ДП "Львівський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром").

"Торік наше підприємство разом із Центральним бронетанковим управлінням ЗСУ модернізували цей бронетягач (БТС-4) до типу подібного за своїми характеристиками до БРЕМ-1 або БРЕМ "Лев", - повідомив керівник заводу Віктор Андрощук.

Читайте також: "Укроборонпром" передає конфісковані у польської Wtorplast БМП-1 з запізненням на 4 місяці
БРЕМ-1
ТТХ модернізованого на ЛБТЗ БТС-4 подібні до ще однієї їх розробки БРЕМ "Лев"

"Ми встановили на нього кран-стрілу, передній відвал, допоміжну лебідку і оснастили зварювальним апаратом. Вже цього року маємо поставити оборонному відомству близько десяти таких тягачів", - відзначив очільник заводу.

БТС-4
Зразок оновленого БТС-4, що був переданий у листопаді 2020 року, пройшов перевірку в Збройних силах України

Підприємство також продовжує роботи з подальшого поркщення цього зразка (що є глибокою модернізацією середнього тягача БТС-4 на базі танка Т-54) до ще більш вдосконаленої версії. Так на оновлену машину планують встановити додаткову командирську башту, озброєну кулеметом КТ-7,62 від Заводу "Маяк" та більш потужний двигун.

БТС-4
Модернізований на ДП "Львівський бронетанковий завод" БТС-4 показали у 2020 році

Наразі держпідприємство узгоджує цю модернізацію з Міністерством оборони та очікує на повноцінний контракт.

На ЛБТЗ зазначили, що на цей рік вже мають контракти на ремонт і модернізацію бронетехніки для Збройних сил України на загальну вартість у понад 300 мільйонів гривень.

Нагадаємо один екземпляр БТС-4 з доробками було передано ЗСУ у листопаді минулого року. До цього (у 2019 році) підприємство виконало великий контракт на постачання схожих практично ідентичних за характеристиками машин (близько 15 одиниць БРЕМ "Зубр") для іноземного замовника.

БТС-4
Модернізований на ДП "Львівський бронетанковий завод" БТС-4 під час відправки в ЗСУ / Фото: ДК "Укроборонпром"

Своєю чергою, зроблена на базі танка Т-72 БРЕМ "Лев" вперше була представлена під час Міжнародної виставки "Зброя та Безпека-2018", однак до цього часу ніяких відомостей про її постачання ЗСУ не було.

Читайте також: ЛБТЗ модернізував у 2021 році для ЗСУ понад десять танків (фото)