xcounter
#

ЛБТЗ передав ЗСУ модернізований БТС-4 (відео)

7408
Модернізований на ДП "Львівський бронетанковий завод" БТС-4 під час відправки в ЗСУ / Фото: ДК "Укроборонпром"
Модернізований на ДП "Львівський бронетанковий завод" БТС-4 під час відправки в ЗСУ / Фото: ДК "Укроборонпром"

Машина була капітально відремонтована та отримала низку оновлень

Фахівці Державного підприємства "Львівський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") передали військовим оновлену версію броньованого тягача середнього (БТС-4).

"Після проведення капітального ремонту та низки доопрацювань БТС-4 став "бойовим побратимом" ремонтно-евакуаційної машини БРЕМ "Лев", яку виготовляє наше підприємство. Сьогодні на зберіганні у Збройних Силах України є у достатній кількості тягачі БТС-4, які потребують відновлення. Дуже важливо використати цей ресурс, відремонтувати та модернізувати цю техніку та у результаті отримати сучасну спеціальну бронемашину, яка служитиме військовим ще не один рік", - відзначив директор ЛБТЗ Віктор Андрощук.

Читайте також: ЛБТЗ поставив ЗСУ рекордну партію пожежних танків ГПМ-54 (фото)

Оновлений БТС-4, що призначений для евакуації та буксирування несправної, пошкодженої гусеничної та колісної військової техніки в умовах бойових дій, вже успішно пройшов типові випробування та поставлений в Збройні сили України.

БТС-4 ЗСУ

Відзначається, що після низки покращень, модернізований тягач значно випереджає радянську версію БТС-4 за своїми тактико-технічними характеристиками.

БТС-4 ЗСУ

«Під час модернізації та комплектації даної машини для Збройних Сил України ми максимально врахували їхні побажання. На сьогодні модернізований БТС-4 успішно пройшов типові випробування і відправлений у війська. Хочу зазначити, що нами проведено переддоговірну роботу з Міноборони на відновлення партії броньованих тягачів БТС-4 наступного року, виробничі потужності підприємства вже підготовлені", - додав очільник львівського держпідприємства.

БТС-4 ЗСУ

Також керівництво підприємства повідомило й про експортні успіхи в постачанні подібної техніки закордонним замовникам.

"Окрім ремонту та модернізації, ЛБТЗ має можливість виготовляти та нові ремонтно-евакуаційні машини. Зокрема, у 2019 році ми успішно виготовили та поставили близько півтора десятка подібної комплектації броньованих тягачів (БРЕМ "Зубр") для потреб інозамовника з однієї з країн Азії. Тоді інтерес до бронемашин висловили й наші військові", - розповів Віктор Андрощук під час презентації модернізованого БТС-4.

БТС-4 ЗСУ

Нагадаємо, нещодавно "Львівський бронетанковий завод" передав військовим рекордну (близько 15 одиниць) партію модернізованих пожежних танків ГПМ-54. Також у цьому році держпідприємство відвантажило ЗСУ кілька партій Т-64 зразка 2017 року з низкою оновлень.

Читайте також: Стали відомі фінансові показники ЛБТЗ та ЛДАРЗ за І півріччя 2020 року