xcounter
#

Т-64 зразка 2017 року для ЗСУ: у Львові готова чергова партія танків

128
Т-64 зразка 2017 року для ЗСУ: у Львові готова чергова партія танків

На ЛБТЗ підготували чергову партію Т-64 зразка 2017 року для Збройних Сил України

Львівський бронетанковий завод, що входить до складу ДК "Укроборонпром", готується до передачі українським військовим чергової партії модернізованих танків Т-64 зразка 2017 року

Так, на заводському подвір'ї у Львові проходять останні тести п'ять нових машин, повідомляє Defense Express з посиланням на "Донбас-Реалії".

Як раніше повідомляв Defense Express, ХКБМ передасть ще чотири нових БТР-4 ЗСУ до кінця лютого 2020 року
Т-64 зразка 2017 року
Один з модернізованих Т-64 зразка 2017 року, який готовий до відправлення у ЗСУ. Добре видно номер "17" (скоріш за все це сімнадцята машина цієї серії, що оновлена на ЛБТЗ) / Фото: "Донбас-Реалії"

Ці танки відрізняються від своїх радянських пращурів кількома суттєвими нововведеннями, що значно покращують можливості бойової машини. Зокрема мова йде про новий динамічний захист, тепловізійний прицільний комплекс, сучасні прилади нічного бачення для екіпажу, цифрові радіостанції та систему супутникової навігації.

Проте основна конструкція Т-64 зостається без змін. Навіть новий динамічний захист ставиться в старі кріплення від радянського ДЗ "Контакт".

Т-64 зразка 2017 року
Новий приціл навідника, динамічний захист, драбини для екіпажу та приціл навідника всередині башти танка Т-64 зразка 2017 року / Фото: "Донбас-Реалії"

"В процесі покращення характеристик ми виходили виключно без зміни конструкції машини. Тобто, якщо йде наприклад танковий нічний приціл, то він вставляється в ту саму шахту, в тих самих параметрах. Так, всередині начинка зовсім інша", - відзначив начальник центрального бронетанкового управління ЗСУ Юрій Мельник.

Один з модернізованих Т-64 зразка 2017 року, який готовий до відправлення у ЗСУ. Добре видно номер "17".

Т-64 зразка 2017 року

Нагадаємо, на ЛБТЗ почали працювати над модернізацією танків Т-64 у середині минулого року. Вже в липні 2019 року заводчани відправили Збройним силам першу партію з восьми таких машин.

Наразі, на оборонному підприємстві на різній стадії виробництва знаходиться 15 таких танків.

Дивіться також: Обороноздатність Польщі: плани та реалії