xcounter
#

ХКБМ передасть ще чотири нових БТР-4 ЗСУ до кінця лютого 2020 року

Таким чином Міністерство оборони України отримає 19 з 45 замовлених бронемашин
112
Перша партія з 12 БТР-4 під час візиту на ХКБМ Президента України у листопаді 2019 р
Перша партія з 12 БТР-4 під час візиту на ХКБМ Президента України у листопаді 2019 р

ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова", що входить до складу ДК "Укроборонпром", готує до передачі Збройним силам чергову партію з чотирьох бронетранспортерів

Про це розповів директор підприємства Яків Мормило, повідомляє Defense Express з посиланням на прес-службу Концерну.

За його словами, окрім 12 БТР-4, що були передані у розпорядження 92-ої окремої механізованої бригади Збройних сил України наприкінці минулого року, підприємство також поставило три бронетранспортери, корпуси яких нещодавно проходили додаткову перевірку.

Читайте також: "Амулет" від КБ "Луч": БРДМ-2 отримав новий ракетний бойовий модуль (відео)

Наступна партія, що запланована для відгрузки замовнику до кінця цього місяця становить 4 машини.

"Виконання за контрактом із Міноборони відбувається в повному обсязі та згідно з графіком. Виготовлення партії з трьох БТР, корпуси яких проходили додаткову перевірку на якість та відстріл, завершено вчасно. Машини прийняло Військове представництво Міністерства оборони та вже передало Збройним Силам України у військову частину. Наразі збираємо наступну партію з чотирьох БТР, яку плануємо передати наприкінці місяця", - зазначив директор ХКБМ.

Нагадаємо, за контрактом від 28 грудня 2016 року ДП "ХКБМ" мало поставити Міністерству оборони України (за держконтрактом під держгарантії) 45 нових бронетранспортерів, до червня 2019 року.

Наразі збираємо наступну партію з чотирьох БТР-4, яку плануємо передати наприкінці місяця

Проте через проблеми з виготовленням нових корпусів на приватному "Лозовському ковальсько-механічному заводі" (ЛКМЗ) контракт було зірвано й жодної нової машини українське військо не отримало.

БТР-4
Корпус одного з трьох БТР-4 під час перевірки обстрілом на полігоні 30 січня 2020 року / Фото "Укроборонпром"

За ініціативи Президента України, після його візиту на харківське оборонне підприємство, що відбувся 6 листопада ц.р., термін виконання контракту (на постачання 45 бронемашин) був продовжений до 31 серпня 2020 року.

Читайте також: Як працює “Нептун”: кадри з кабіни та алгоритм роботи комлексу РК-360МЦ (відео)