xcounter
#

"Амулет" від КБ "Луч": БРДМ-2 отримав новий ракетний бойовий модуль (відео)

2730
"Амулет" від КБ "Луч": БРДМ-2 отримав новий ракетний бойовий модуль  (відео)

ДККБ "Луч" представило версію броньованої машини з ракетним бойовим модулем оснащеним двома протитанковими ракетами, які використовуються у комплексі "Стугна-П"

ДП "ДККБ "Луч", що входить до складу ДК "Укроборонпром", оснастив БРДМ-2 новим бойовим модулем "Амулет", який оснащеним двома високоточними ракетами вітчизняного комплексу "Стугна-П".

Відповідне відео оприлюднив у себе на сторінці Facebook військовий блогер Ділан Малясов, повідомляє Defense Express.

Читайте також: Як працює “Нептун”: кадри з кабіни та алгоритм роботи комлексу РК-360МЦ (відео)

Протитанковий модуль "Амулет" може використовувати 130 мм керовані ракети РК-2С та РК-2ОФ (з тандемно-кумулятивними та осколково-фугасними бойовими частинами відповідно, - прим ДЕ), якими комплектується й переносний ПТРК "Стугна-П", що стоїть на озброєнні підрозділів Збройних сил України.

Такі ракети здатні ефективно уражати живу силу, усі типи рухомих та нерухомих броньованих цілей, а також малорозмірних цілей типу довготривалих вогневих точок, легкоброньованих об’єктів та завислих вертольотів в будь-який час доби на дистанції до 5 тис. метрів.

Нагадаємо, що вперше новий бойовий модуль від КБ "Луч" був представлений на останній Міжнародній виставці "Зброя та Безпека-2019", що проходила у жовтні 2019 року у Києві. Тоді цей комплекс був встановлений на СБА "Новатор" виробництва ТОВ "Українська бронетехніка".

Новатор та Амулет
Спеціалізований бронеавтомобіль "Новатор" з комплексом "Амулет" на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Варто додати, що подібні протитанкові системи (з кількома ракетами) на легкому бронешасі досить популярні й виготовляються багатьма країнами світу. Зокрема РФ розробила версію бойового модуля 9П163-2 "Квартет" (та його варіанти), що оснащується чотирма ПТКР "Корнет" та розміщується на легких носіях. А в Білорусі створили версії ПТРК "Шершень" (який до речі також озброєний українськими ракетами РК-2С/ РК-2ОФ від КБ "Луч", - прим ДЕ) з двома (D) та чотирма (Q) направляючими.

Колісні ПТРК
БРДМ-2 з автоматизованою пусковою установкою 9П163-2М «Квартет-М» для протитанкових ракет «Корнет». Комплекс "Корнет-Д" на шасі ВПК-233116 (ББМ "Тигр"). Бронеавтомобіль "Лис" (ГАЗ-2330 "Тигр", з ПТРК "Шершень"). ББМ Volat V1 з комплексом «Шершень-Q»

Навіть у Радянській армії використовували протитанковий керований ракетний комплекс 9К111-1 "Конкурс" (система з п’ятьма ПТРК "Конкурс" встановленими на шасі БРДМ-2, - прим. ДЕ), який ще й досі стоїть на озброєнні Збройних сил України.

Дивіться також: Точно в ціль: унікальні кадри влучання ракет РСЗО "Вільха" - відео