xcounter
#

Командувач ООС провів зустріч з надзвичайним та повноважним послом Канади в Україні

Командувач Операції об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко 4 лютого ​провів зустріч з делегацією Канади на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Галаздою​
39
Командувач ООС провів зустріч з надзвичайним та повноважним послом Канади в Україні

Як інформує спеціалізований інформаційний портал Defense Express, про це повідомляє прес-центр ООС у Facebook.

Сторони обговорили ситуацію на сході України, а також стан та перспективи подальшої співпраці у оборонній сфері.

Читайте також: Вправи зі зброєю: проблеми державного оборонного замовлення - 2020

Зазначається, що командувач Операції об’єднаних сил високо оцінив ефективність канадської військової тренувальної місії UNIFIER, яка вже п’ятий рік діє в Україні.

"У доповіді щодо поточної безпекової та оперативної ситуації в районі проведення ООС, генерал-лейтенант Володимир Кравченко наголосив, що військові формування Російської Федерації продовжують нехтувати взятими на себе зобов’язаннями щодо припинення вогню та гарантування безпеки цивільному населенню, здійснюючи обстріли населених пунктів із застосуванням важкого озброєння", - йдеться у повідомленні прес-центру.

Також сторони обговорили ситуацію на ділянках розведення сил та засобів

"Кравченко зауважив, що поблизу деяких з них противник періодично здійснює вогневі провокації проти українських захисників з метою викликати вогонь у відповідь, здійснити фото та відеофіксацію обстрілів, які нібито ведуться з нашого боку, та у подальшому використати ці матеріали для звинувачень України на світовій арені у порушенні мирного процесу" – додали у прес-центрі.

Своєю чергою, делегація Канади висловила своє занепокоєння станом справ у районі проведення ООС та запевнила командувача у допомозі щодо питань протидії російській агресії та відновлення миру на території Донецької та Луганської областей.

Як раніше повідомляв спеціалізований інформаційний портал Defense Express, міністр оборони України Андрій Загороднюк провів зустріч з делегацією на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні паном Романом Ващуком. Під час зустрічі сторони обговорили співпрацю у сфері реформування Збройних Сил України.

Дивіться також: Точно в ціль: унікальні кадри влучання ракет РСЗО "Вільха" - відео