xcounter
#

ЛБТЗ опанувало ремонт та модернізацію всіх видів ремонтно-евакуаційних машин ЗСУ (фото)

2262
Броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-2 відновлена на ЛБТЗ
Броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-2 відновлена на ЛБТЗ

Також держпідприємство успішно виконало всі замовлення по програмі ДОЗ-2020

Прес-служба ДК "Укроборонпром" 8 грудня ц.р. відзвітувала про передачу ДП "Львівський бронетанковий завод" фінальної партії відновленої бронетехніки в рамках державного оборонного замовлення 2020 року.

Збройні сили України отримали чергову партію з чотирьох модернізованих Т-64 зразка 2017 року та первістка з серії подібних машин для ЛБТЗ - броньовану ремонтно-евакуаційну машину БРЕМ-2.

Читайте також: "Дозор-Б" нарешті піде у серію та "навчиться" плавати
Т-64 ЗСУ
Фінальна партія відновлених та модернізованих у Львові Т-64 зразка 2017 року (грудень 2020 року)

"Хоча підприємство відносно недавно (у серпні 2019 року) освоїло капітальний ремонт і модернізацію Т-64, за неповні два роки ми передали понад 50 цих відновлених машин. Модернізовані танки отримали сучасні нічні приціли, новітні цифрові радіостанції, супутникові системи навігації, комплекти динамічного захисту та ще чимало додатків для більш ефективного виконання бойових завдань, – розповів директор ЛБТЗ Віктор Андрощук.

Т-64 ЗСУ
Т-64 зразка 2017 року на ЛБТЗ у березні 2020 року

Також він повідомив, що львівське підприємство освоїло ремонт останньої з моделей броньованих ремонтно-евакуаційних машин, які маються на озброєнні Збройних сил і відтепер здатне виготовляти, ремонтувати та модернізувати всі види такої техніки ЗСУ.

БТС-4
Модернізований на ЛБТЗ середній броньований тягач БТС-4

"Хочу зазначити, що капітальний ремонт з доопрацюваннями БРЕМ-2 ми робили вперше і відмінно виконали це завдання. Освоївши капітальний ремонт і модернізацію бронемашини, ми додали до свого продуктового портфеля фінальну БРЕМ. Відтепер наше підприємство має можливість відновлювати та модернізувати всі види ремонтно-евакуаційних машин, які є на озброєнні ЗСУ", - наголосив Віктор Андрощук.

ГПМ-54
Одна з переданих у квітні ЛБТЗ гусеничних броньованих пожежних машин ГПМ-54

"Щобільше, у нас готові виробничі площі та все оснащення для виготовлення броньованих ремонтно-евакуаційних машин БРЕМ "Лев" та БРЕМ "Зубр", - додав він.

Т-64 зразка 2017 року на ЛБТЗ у липні цього року

Нагадаємо, ДП "Львівський бронетанковий завод" спеціалізується на виготовленні, ремонті та модернізації широкої номенклатури гусеничної інженерної техніки (БРЕМ "Лев", БРЕМ "Зубр", БРЕМ-2, БРЕМ-1, ІМР-2, БТС-4, БМР-2, ГПМ-54 та ГПМ-72), відновленні танків Т-55, Т-72 та Т-64 (в цьому році також почали роботи з опануванням ремонту Т-80) та виробництві ТКБМ "Дозор-Б".

ЛБТЗ
Окремі зразки інженерної техніки, що виробляють та ремонтують на ЛБТЗ

Варто відзначити, що в цьому році львівські зброярі досить добре попрацювали в рамках ДОЗ-2020. Зокрема Збройним силам було поставлено кілька партій модернізованих Т-64 (у лютому, березні, липні та грудні ц.р.) найбільшу за роки Незалежності партію гусеничних броньованих пожежних машин ГПМ-54 (ще чотири таких машини ЗСУ отримали у квітні ц.р.), модернізовану версію середнього броньованого тягача БТС-4 та броньовану ремонтно-евакуаційну машину БРЕМ-2.

ГПМ-54
Одна з переданих у листопаді 2020 року ЛБТЗ гусеничних броньованих пожежних машин ГПМ-54

Також в цьому році ЛБТЗ уклав кілька контрактів з Міноборони на військовий ремонт виїзними бригадами танків Т-64, Т-72, БРЕМ-1, ГПМ-54, БТОТ на базі Т-55, Т-72, ТКБМ "Дозор" у місцях розташування несправної техніки (у квітні на 4 млн гривень та у серпні на 6 млн грн) й найближчим часом очікують на ще один аналогічний контракт (на суму у 4 998 000 гривень).

Читайте також: ​"Краб" та "Бастіон": названо строки глибоких модернізацій Т-64 та "Оплоту" для ЗСУ