xcounter
#

ЛБТЗ замовив модернізацію приладів спостереження на майже два десятки одиниць бронетехніки ЗСУ

7841
Модернізовані й передані ЗСУ у 2021 році танки Т-64 та Т-72 на ДП "Львівський бронетанковий завод" у березні ц.р.
Модернізовані й передані ЗСУ у 2021 році танки Т-64 та Т-72 на ДП "Львівський бронетанковий завод" у березні ц.р.

Виконавцем робіт попередньо обрано приватну компанію UA.RPA

ДП "Львівський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") продовжує виконання замовлення від Міноборони в рамках Державного оборонного замовлення 2021 року.

Зокрема, 21 квітня ц.р. на майданчику закупівель ProZorro було оприлюднено два замовлення на модернізацію приладів нічного бачення для бронетехніки.

Читайте також: ЛБТЗ опанувало ремонт та модернізацію всіх видів ремонтно-евакуаційних машин ЗСУ (фото)
тендер

Так, замовлена послуга з модернізації дев'яти комплектів приладів для танків (модернізація приладу ТКН-3 (3Б) до виду ТКН-3УМ (БУМ), прицілу ТПН1-49-23 до виду ТПН1-49-23УМ та приладу ТВНЕ-4Б (4ПА) до виду ТВНЕ-4БУМ з вартістю робіт у 8 253 483,44 гривні.

ТКН-3УМ
Модернізований комбінований (денний та нічний) прилад спостереження командира танка ТКН-3УМ від UA.RPA

Зазначимо, що ТКН-3УМ (БУМ) є комбінованим (денний та нічний) приладом спостереження командира танка, ТВНЕ-4БУМ - прилад нічного бачення водія, а ТПН1-49-23УМ – це модернізований приціл навідника. Всі три модифікації мають підвищені якісні характеристики за рахунок проведення глибинної модернізації без зміни зовнішніх розмірів.

ТВНЕ-4БУМ
Модернізований прилад нічного бачення водія ТВНЕ-4БУМ від UA.RPA

Також львівськими зброярами були замовлені послуги з модернізації 10 приладів нічного бачення водія ТВНО-2 до ТВНО-2УМ на суму у 3 888 603,36 гривні.

Переможцем в обох тендерах обрано приватну компанію UA.RPA (входить до ГС "Ліга оборонних підприємств України"). Кінцевий строк дії договору в обох випадках до 31 грудня цього року.

ТПН1-49-23УМ
Модернізований приціл навідника ТПН1-49-23УМ від UA.RPA

Нагадаємо, "Львівський бронетанковий завод" у цьому році виконує велике державне замовлення (в рамках ДОЗ-2021) з капітального ремонту з покращенням окремих технічних характеристик значної кількості танків Т-64 та Т-72, а також середніх броньованих тягачів БТС-4.

БТС-4
Модернізований на ДП "Львівський бронетанковий завод" БТС-4 під час відправки в ЗСУ. Подібних машин ЗСУ у 2021 році замовило близько десятка / Фото: ДК "Укроборонпром"

Також відомо, що в цьому році львівські фахівці вже відремонтували (з елементами модернізації) та передали замовнику близько 15 одиниць відновлених танків Т-64 та Т-72 (понад десяток станом на березень й ще понад півдесятку у квітні ц.р.).

Т-72
На модернізованому фахівцями ЛБТЗ Т-72 відсутній інфрачервоний прожектор "Луна", що говорить про наявність тепловізійного прицілу нового покоління

Своєю чергою, компанія UA.RPA спеціалізується на модернізації низки приладів спостереження та прицілів для різних видів бронетехніки. Всі вироби оснащені електронно-оптичним перетворювачем ІІІ покоління та не потребують інфрачервоного підсвічування в нічний період доби.

Т-64
Модернізовані й передані ЗСУ у 2021 році танки Т-64 та Т-72 на ДП "Львівський бронетанковий завод" у березні ц.р.

Зокрема, торік UA.RPA виконала два великих замовлення для Міністерства оборони України з ремонту та модернізації приладів спостереження для БМП (ТВНО-2(Б)УМ, ТКН-3БУМ та 1ПН22-М2УМ) на 23,6 (по 26 одиниць кожного приладу) та 34 млн гривень (по 37 одиниць).

Читайте також: КБТЗ комплектує уже другий танковий батальйон Т-72АМТ для ЗСУ (фото)