xcounter
#

Міноборони замовило ремонт та модернізацію приладів спостереження для БМП на 34 млн гривень

2065
БМП Сухопутних військ ЗСУ на навчаннях у 2020 році
БМП Сухопутних військ ЗСУ на навчаннях у 2020 році

Оборонне відомство збирається переоснастити новими приладами 37 бойових машин

Відповідний тендер, що містить три лоти (по 37 приладів кожен) на загальну вартість робіт у 34 008 217 гривень, був розміщений замовником на майданчику державних закупівель ProZorro.

На вимогу Міноборони, ремонт та модернізація приладів спостереження для БМП має бути завершена до кінця листопада поточного року.

Читайте також: Міноборони замовило ремонт 152 двигунів для БМП на 55 мільйонів гривень
ProZorro

Зокрема, першим лотом замовлено послуги з ремонту і технічного обслуговування транспортних засобів військового призначення (ремонт за технічним станом приладу спостереження ТВНО-2(Б) з доведенням до виду ТВНО-2(Б)УМ) на суму 11 782 317 гривень. У другому лоті розміщене замовлення щодо ремонту за технічним станом приладу спостереження ТКН-3Б з доведенням його до виду ТКН-3БУМ на суму у 10 175 000 гривень. Нарешті, за 12 050 900 гривень, замовник хоче відремонтувати 37 приладів 1ПН22-М2 з доведенням до виду 1ПН22-М2УМ.

UA.RPA
Стенд UA.RPA на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Роботи, з відповідної модернізації комбінованого бінокулярного приладу спостереження командира машини до виду ТКН-3БУМ, приладу нічного бачення для забезпечення водіння БМП ТВНО-2БУМ та комбінованого перископного прицілу навідника-оператора 1ПН22-М2УМ, в Україні виконують фахівці приватного підприємства UA.RPA (входить до ГС "Ліга оборонних підприємств України"). Власне вони й стали учасником цього тендеру й наразі очікують прийняття рішення.

UA.RPA
Модернізовані прилади спостереження (ТКН-3БУМ, ТВНО-2БУМ та 1ПН22-М2УМ) для БМП від ТОВ UA.RPA

Варто додати, що модернізовані на UA.RPA прилади спостереження (ТКН-3БУМ, ТВНО-2БУМ та 1ПН22-М2УМ) мають підвищені якісні характеристики без зміни зовнішніх розмірів та характеристик денного каналу. Всі вони оснащені електронно-оптичним перетворювачем ІІІ покоління, а їх нічний канал не потребує інфрачервоного підсвічування. Також модернізовані прилади мають підвищену стійкість до світлових спалахів та яскравого світла.

Читайте також: ЗСУ поставлені автоцистерни від дилера МАЗ на 2,5 млн дорожче, ніж пропозиції від "КрАЗ" та "Богдан" (фото)