xcounter
#

"Укроборонпром" призначив нового керівника ЖБТЗ: готуються в Житомирі виробляти БТР-4

7903
Модернізовані на цьому підприємстві БМП-2 для потреб Збройних Сил України, березень 2021 року
Модернізовані на цьому підприємстві БМП-2 для потреб Збройних Сил України, березень 2021 року

Нове кадрове призначення відбулось без жодного відкритого конкурсу

Концерн "Укроборонпром" продовжує хвилю кадрових ротацій на підприємствах, що входять до його складу.

Сьогодні прес-служба "Укроборонпрому" сповістила, що державному підприємству “Житомирський бронетанковий завод” призначили нового керівника: ним став Геннадій Гращенков, котрий до недавнього часу працював на Державному підприємстві "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова" (ДП "ХКБМ"), обіймав посаду головного конструктора з серійних виробів.

Читайте також: "Укроборонпром" позбувся проблемних активів: 17 підприємств Концерну йдуть на приватизацію
Гращенкова було представлено трудовому колективу ЖБТЗ у понеділок, 19 квітня

Показово, що у відкритому доступі нема жодної інформації, яка б свідчила бодай про якусь прозорість кадрового відбору для цієї хвилі призначень, яка зачепила як і ЖБТЗ, так й інші підприємства, на яких пройшли ротації – ХДАВП, ДП "Зоря-Машпроект", Державний завод "Паллада" або ж Харківський бронетанковий завод.

Також показовий момент: керувати Житомирським бронетанковим заводом ставлять фахіця із ХБКМ, що натякає – Концерн має наміри як мінімум об’єднати технологічні ланцюжки обох підприємств, наприклад – для виробництва БТР-4 на потужностях в Житомирі, за державним оборонним замовленням.

Виробництво БТР-4 на потужностях ХБКМ

На це натякає й інший пасаж. Прес-служба "Укроборонпрому" відтворила такі слова Геннадія Гращенкова: "Моє першочергове завдання – своєчасне та якісне виконання державного оборонного замовлення. Також серед пріоритетів збереження і розвиток наявного людського та технічного потенціалу підприємства, який є досить значним".

Тим більш, варто нагадати, що наприкінці березня 2021 року, як розповідав Defence Express, директор Дивізіону бронетанкової техніки ДК "Укроборонпром" Євген Анфалов зазначав: для реалізації контракту по виробництву 75 одиниць БТР-4, котрий отримав ХБКМ, також планують залучати Київський та Житомирський бронетанковий заводи.

Варто нагадати, що 26 відновлених БМП-1АК від польської Wtórplast S.A ЖБТЗ передав Збройним Силам України із запізненням у чотири місяці

Хоча коли буквально учора Концерн сповіщав про призначення Олексія Жуковця із позиції керівника ЖБТЗ на посаду керівника ДП "Зоря-Машпроект", то серед чеснот персони вказувались зокрема вчасне та повне виконання Державного оборонного замовлення на 2020 рік.

Зазвичай, ЖБТЗ займається капремонтом та модернізацією бойових машин піхоти та бойових машин десанту. Відповідно, слідкувати за "вчасністю та якістю виконання ДОЗ" є мотив у тому випадку, якщо на підприємстві планується виробництво нового виду продукції, нетипової для заводу.

Левова частка в контракті на поставку БТР-4 в 2021 році припадає саме на "морську" версію цієї машини
Читайте також: ДП "СЗТФ "Прогрес" повертає збройові контракти з Іраком: українська делегація на виставці IQDEX-2021