xcounter
#

У ЗСУ розповіли про ефективність бронемашин Senator на полі бою, яких нам передають одразу 200 одиниць

19380
У ЗСУ розповіли про ефективність бронемашин Senator на полі бою, яких нам передають одразу 200 одиниць

Сили оборони України вже мали можливість "познайомитися" з цією машиною

Черговий пакет оборонної допомоги від Канади, про який було оголошено ще 18 січня, передбачає постачання України одразу 200 бронемашин Senator. Для наших Сил оборони це вже не нова машина – ще у травні 2022 року Канада виділила Україні вісім таких машин, крім того, Україна також закуповувала канадські бронемашини самостійно.

Водночас виданню CBC News вдалося поспілкуватися з українськими прикордонниками, які передусім використовують ці машини, і почути відгуки про цю техніку безпосередньо від користувачів цих машин.

Читайте також: Скільки часу знадобилося Канаді, щоб їхні новітні БТР почали їхати в Україну

Як відзначається у виданні, останніми тижнями наявні в Україні бронемашини Senator були задіяні в низці "стратегічно важливих регіонах", зокрема і на півночі України, вздовж кордону З Білорусією.

Один з прикордонників Владислав П’юн відзначає, що в машині "почуваєш себе безпечно", вона доволі швидка, завдяки чому можна швидко втекти з поля бою в разі потреби.

Водночас як відзначає один з командирів на ім’я Андрій, звістка про надання одразу двох сотень Senator дуже позитивна, бо дозволить озброїти ті підрозділи, які наразі використовують старі неброньовані машини.

Він також відзначає маневреність машини: "Дуже прудко набирає швидкість і доставить нас у потрібні місця та здійснить евакуацію, якщо це знадобиться на полі бою.

Водночас ще в листопаді у мережі було опубліковане відео, де, як відзначається, канадська бронемашина Senator "зустрілася" з артилерійським снарядом і, попри пошкодження, схоже змогла ефективно захистити екіпаж.

Читайте також: ЗРК NASAMS від Канади: на скільки довго його можливо чекати