xcounter
#

Скільки часу знадобилося Канаді, щоб їхні новітні БТР почали їхати в Україну

21095
LAV ACSV Super Bison, фото ілюстративне
LAV ACSV Super Bison, фото ілюстративне

Бойові машини з Канади почали прибувати в Європу, де буде проходити навчання екіпажів

Канада почала відправляти в Європу свої бойові броньовані машини, які згодом посилять Збройні Сили України – таку інформацію повідомив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, як повідомляє його пресслужба.

Як відзначає Трюдо, 39 бойових броньованих машин підтримки (Armoured Combat Support Vehicle, далі – ACSV) почали прибувати в Європу, де наразі проходить навчання українських військових на ці машини – очікується, що остання машина прибуде в кінці листопада.

Читайте також: Канада передала Україні гаубиці М777 та високоточні "сюрпризи" для рашистів

"З лютого 2022 року Канада виділила Україні військової допомоги на суму понад 600 мільйонів доларів. Ми будемо продовжувати допомагати Україні задовольняти її нагальні потреби у військовій техніці", – відзначив Трюдо.

Нагадаємо – вперше про те, що Канада готова передати Україні батальйонний комплект новітніх БТР стало відомо ще 30 червня – тоді ж повідомлялося, що бойові машини мають прибути в Україну вже влітку після недовготривалої підготовки екіпажів.

Водночас початок постачання цих машин затримався майже на чотири місяці, а в Україну перші машини, судячи з усього, почнуть надходити десь у першій половині листопада. Втім, у будь-якому випадку 39 машин стануть довгоочікуваним підсиленням для наших Сил оборони.

Читайте також: Україна отримає додаткову артилерію від Польщі, Нідерландів та Канади: які артсистеми можуть передати ці країни