xcounter
#

РФ готується до громадянської війни та сформувала "добровольчі батальйони" за національним принципом

Можливо вкрай популярний краєвид найближчих років у більшості російських регіонах
Можливо вкрай популярний краєвид найближчих років у більшості російських регіонах
5754

Створити батальйони за національним принципом, фінансувати їх з бюджетів місцевої влади, та передавати їм зброю з місцевих військових частини регулярної армії РФ - "геніальний" план Кремля

Російська Федерація семимильними кроками наближається до громадянської війни та почала масове формування підрозділів за національним принципом.

Як передають рашиські ЗМІ вже створено понад 40 окремих підрозділів, які хоча і називаються "батальйонами", але, не завжди належать до мотострілецьких підрозділів. Зокрема відомо і про формування танкових батальйонів, артилерійських дивізіонів, рот снайперів, чи "загонів" на 90-250 осіб.

Читайте також: Рашисти засвітили Т-90М "Прорив" у VIP версії: коли мізків вистачає лише на мародерство

Зараз невідомо хто саме заклав "таку міну" відкладеної дії у Кремлі, але вона із захватом була прийнята "з низів". І маховик вже розкрутився і лише набирає обертів. При цьому у найкращих для України варіанті.

кадировці
Не виключно, що пропозицію створити національні підрозділи просунув Кадиров

Мова йде про те, що всі ці так звані "добровільні батальйони" одразу отримають всі аспекти саме національних підрозділів і саме це є "ідеологічним ядром". Як приклад нижче цитата від начальника пункту відбору на військову службу за контрактом у столиці республіки Татарстан, Казані, майора Євгена Токмакова.

"Задум такий, що батальйони повинні бути сформовані тільки з уродженців Татарстану, щоб вони стали до ладу пліч-о-пліч, знали один одного, разом йшли і виконували поставлені завдання". Назву такі татарстанські підрозділи також отримають відповідну "Алга" і "Тимер".

А ось у Чувашії до батальйону "Атал" одним з величезних плюсів у відборі є знання чуваської мови. У Якутії сформований "загін" "Боотур". А на Далекому Сході у загін "Тигр" беруть лише місцевих, мовляв, так краще для організації.

батальйон тирг
Часом у такі підрозділи вдається заманити лише осіб пенсійного віку

Аналогічне рішення прийняли у Ленінградській, Тюменский, Нижегородський, Курській, Омській, Іркутських областях, а також Пермському краї. А рекорд з формування національних підрозділів поки поставила Кубань, яка нібито вже формує бригаду, об'єднану з декількох підрозділів.

Вкрай важливий і інший фактор - фінансування. Цим займається саме місцева влада, яка також бере на себе і забезпечення амуніцією. Від Москви йде тільки зброя, яка передається з місцевих військових частин міноборони РФ. Тобто місцева влада має всі фінансові важелі для створення власної "кишенькової армії".

Башкирський
Башкирський "добровольчий батальйон"

Гроші, до речі, це взагалі окремий фактор, бо все залежить від бюджету області. Наприклад, охочим стати гарматним м'ясом з депресивного Омська обіцяються платити по 130 тисяч рублів, а ось нафтогазовий Татарстан по 200 тисяч і 60 тисяч рублів одразу після підписання контракту. Для перм'яків декларують по 300 тисяч, а ось башкирів заманюють тим, що після їх загибелі родина отримає 12,3 млн рублів.

При цьому умовний мешканець Омської області не може поїхати у Перм для підписання більш дохідного для себе контракту. Бо беруть лише місцевих. Як це вплине на моральний стан підрозділу, де поголів'я коштує значно менше за сусідське, а споряджене гірше, складно навіть передбачити.

тива
Відоме фото "добровольців" з республіки Тива у гумових чоботах

Цікавий і інший аспект. Чомусь нічого не відомо про формування підрозділів з Москви, Тули, Володимира та інших близьких до столиці РФ областей. Можливо, що самій "білокам'яній" на арені чергової російської цивільної війни передбачена лише роль трофея.

Хоча якраз з центральних областей ватажок "Вагнерівців" Пригожин і намагався набрати зеків для створення власних підрозділів з арештантів, відбираючи тих, хто сидить за вбивство та розбій.

Читайте також: РФ застосували гіперзвукові ракети Х-47М "Кинжал" для удару по Вінницький області
ТЕГИ Війна