xcounter
#

РФ відмобілізувала першу тисячу зеків: позбирали з 17 колоній від Карелії до Комі

РФ відмобілізувала першу тисячу зеків: позбирали з 17 колоній від Карелії до Комі
2805

​Рашисти змогли завербувати першу тисячу зеків та навіть вже кинули їх у бій на Донбасі​

Кремль задіяв свій найбільший мобілізаційний ресурс, втрата якого взагалі нікого турбувати не буде - засуджених, яких у РФ близько півмільйона. Як повідомляють " російські правозахисники" з кінця липня почали масово надходити повідомлення про рекрутінг "вагнерівцями" поповнення у колоніях.

Загалом такі заходи пройшли у 17 місцях позбавлення волі, де за участь у війни пропонували "золоті гори": по три тисячі доларів на місяць, виплати за поранення чи загибель, а також амністію після півроку війни.

Читайте також: Які недоліки має "Змей Горыныч", і чому рашисти часто кидають УР-77 на полі бою
зеки рф
Зеки у РФ - майже нескінченний та легковідновлювальний ресурс

Ця інформація в цілому збігається з повідомленням від Головного управління розвідки Міністерства оборони України, яке про намір Кремля завербувати 10 тисяч зеків повідомило ще на початку липня.

З РФ повідомляють, що при відборі в першу чергу зосередились на колоніях суворого режиму (14 з 17), та віддають перевагу фізично розвиненим зекам, які засуджені за вбивство чи розбій. Зазначається, що до деяких колоній приїздив і ватажок "вагнерівців" Пригожин, який у 1981 році був засуджений на 13-річне позбавлення волі за статтями "крадіжка", "розбій", "шахрайство" та "залучення неповнолітніх до кримінальних дій" та був амністований у 1990 році.

Пригожин
Пригожин доволі близька до Путіна людина

Географія охоплених колоній переважно стосується західних та північних регіонів РФ: Тульська, Ярославська, Ленінградська, Рязанська області, Санкт-Петербург, а також окремі суб'єкти РФ - республіки Карелія та Комі. Загальна чисельність завербованих - близько 1000 арештантів.

За непідтвердженими даними "вагнерівці" завітали у значно більшу частину тюрем, доїхавши навіть до далекого сходу - республіки Тива, а також об'їхавши вкрай рясні на в'язниці Мордовію та Адигею. Тобто кількість зеків, яку завербували, може бути значно більшою.

зеки рф
У кількості охочих у російських в'язницях нестачі немає

Після першої агітації до охочих стати "гарматним м'ясом" зазвичай записується 20% зеків. Але потім агітацію здійснюють вже завербовані зеки, завдяки чому погоджуються вже до 30% від загальної кількості арештантів. Ті хто спочатку погодився, а потім "дає задню" саджають у карцер.

Фінальний відбір зеків доволі формальний, зокрема можуть попросити віджатися від полу, а також пройти поліграф на предмет бажання втекти. Після цього, групами приблизно по 30-36 осіб, зеків направляють у Ростовську область, де проходить коротке тренування у темпі 20 годин на добу з трьома перервами на їжу, 4 години на сон.

Тренування, якщо його взагалі можливо назвати таким, настільки швидке, що перша група набраних зеків потрапила на передову ще 20 липня. Відомо, що 12 з них вже у шпиталі у Луганській області та використовуються для агітації інших арештантів, для чого телефонують знайомим у колонії та розповідають про те "що боятися нічого". Ще від п'яти зеків - загинуло. Тобто втрати першої групи у 30-36 осіб становили від 52-62% за лічені дні.

вагнер група
"Вагнерівці" відкрито ведуть вербування у РФ

Звісно ці втрати ні в яку статистику не потрапляють. А темпи перетворення на добриво говорять про використання зеків для того, щоб спробувати прорвати оборону ЗСУ "м'ясом".

Читайте також: Вкрай цікаве полювання за штабними машинами армії РФ: ЗСУ використали нову невідому зброю (відео)
ТЕГИ Війна