xcounter
#

Які недоліки має "Змей Горыныч", і чому рашисти часто кидають УР-77 на полі бою

46391
Установка УР-77 "Метеорит" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Установка УР-77 "Метеорит" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Обстріл цивільних об’єктів – єдиний тип задач, для яких окупанти змогли застосувати свої установки "Метеорит"

Два дні назад, 3 липня 2022 року, бійці 112-ої бригади територіальної оборони у взаємодії з гармашами 92 ОМБр імені кошового отамана Івана знищили рідкісну ворожу установку розмінування УР-77 "Метеорит", також відома як "Змей Горыныч". Навіть з поправкою на консервативність оцінок, портал Oryx говорить про доволі високий рівень втрат росіян по машинам УР-77 – на полі бою знищено 4, як трофей ЗСУ взяли ще 9 таких установок.

Говорити про недоліки ворожої техніки – справа завжди вдячна, і тут ми використаємо зокрема відповідну публікацію порталу АрміяInform.

Читайте також: ЗСУ знищили біля Ізюму російський "інженерний танк" на базі Т-72 (фото)
Інфографіка АрміяInform, що розкриває характеристики ворожої установки УР-77 "Метеорит"

УР-77 "Метеорит" була розроблених за радянських часів, випускалась на Харківському тракторному заводу, та базується на шасі САУ 2С1 "Гвоздика", що має протикульове бронювання. Звідси випливає перший недолік "Змія Горинича" - слабке бронювання залишає має шансів такій машині у випадку "лобового зіткнення" з противником.

Призначення УР-77 – створювати в протитанкових мінних полях проходи шириною від 6 до 14 метрів. Для виконання цього завдання "Метеорит" оснащений спецзарядами довжиною 90 метрів, що ззовні нагадують пожежний шланг. Такі спецзаряди відстрілюються за допомогою реактивних снарядів з дальністю польоту усього 300-500 метрів. З цього випливає наступний недолік – через недоліки озброєння "Метеорит" також не можна використовувати для "лобових зіткнень" з противником.

Армія РФ відпрацьовує застосування концепції "інженерних штурмових загонів" для "промалування" позицій противника, ілюстративне фото довоєнних часів

Ну і мабуть найголовніший недолік російських УР-77 "Метеорит" - це їх екіпажі та командири частин інженерних військ армії РФ, які вигадали неадекватну концепцію застосування таких машин. Замість виконання "штатних" задач, у війні проти України рашисти кидали своїх "Зміїв Гориничів" для невдалих спроб "проламати" позиції ЗСУ, для невдалих спроб "розчищувати" від операторів наших ПТРК шлях своїм танкам. В історії із застосуванням своїх УР-77 російським окупантам буквально нічим похвалитись.

Бо єдиний тип задач, для виконання якого росіяни таки змогли "адаптувати" свій "Метеорит" - це удари по цивільним об’єктам у прифронтовій зоні на Сході України.

Установка УР-77 "Метеорит" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Як рашисти безглуздо розстріляли радянські міни "Смельчак" до "Тюльпанів"