xcounter
#

ЗСУ знищили біля Ізюму російський "інженерний танк" на базі Т-72 (фото)

14228
Інженерна машина ИМР-2 армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Інженерна машина ИМР-2 армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Армія РФ провалилась у спробі використовувати в Україні "інженерні штурмові загони"

Twitter-профіль Arslon-Xudosi виклав фото, які свідчать – під час боїв в районі Ізюму 24 липня 2022 року бійці Збройних Сил України знищили загін окупантів, що намагався діяти в лісовій місцевості під прикриттям гусеничної інженерної машини типу ИМР-2. Інженерна бронемашина росіян була знищена, від утилізованих окупантів залишились тільки їх непридатні до вжитку "сухпайки".

Читайте також: Профілонили розмінування та поплатились: рашисти на камеру підірвались на міні (відео)

Сама по собі така історія виглядає дивно – підрозділ окупантів намагався піти в атаку під прикриттям ИМР-2. Пояснення може бути в такій площині – армія РФ спробувала таким чином відпрацювати свою концепцію "інженерних штурмових загонів", які мали би в першому ешелоні "розчищати" укріплення противника. Але так як в районі Ізюму для окупантів найбільш непереборною перешкодою виявився ліс, то тут росіянам довелось комбінувати так – в "голові" колони йшов ИМР-2, далі йшла ворожа піхота.

Військові армії РФ відпрацьовують застосування ИМР-2 напередодні вторгнення в Україну, грудень 2021 року

В свою чергу, вибір на ИМР-2 міг впасти тому, що це доволі потужна машина на базі Т-72 з високою прохідністю, що має бойову масу в 44 тонни і 7,62-мм кулемет. Але для орків ці всі викладки стали неактуальними одразу ж після того, як вони "напоролись" на бійців ЗСУ.

Як стверджують автори порталу Oryx, у подібних безрозсудних атаках росіяни за час війни проти України втратили уже мінімум 10 одиниць ИМР-2. І такі "інженерні танки" ворога тримають своєрідне "лідерство" серед знищеної інженерної техніки противника.

Армія РФ відпрацьовує застосування "інженерних штурмових груп", ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: ЗСУ розгромили інженерну колону рашистів, що йшла на Чернігів чи Суми